Веб-портал міста Люботин » Головна » В Україні очікується погіршення погодних умов

 В Україні очікується погіршення погодних умов
Автор: Lubotin   Додано:28 січня 2021   Переглядів:290   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

В Україні очікується погіршення погодних умов


 

27 січня відбулось позачергове засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Від Харківської області участь у нараді взяв заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Скакун та керівники відповідних служб регіону.

За інформацією Гідрометцентру, у зв’язку з активізацією циклону над півднем України до кінця доби 27 січня та протягом доби 28 січня в Одеській, Миколаївській областях очікується сильний сніг (приріст снігового покриву 30-40 см), посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, сильна хуртовина, снігові замети, налипання мокрого снігу (ІІІ рівень небезпечності, червоний).


На території Харківської області 28 - 31 січня погода буде обумовлена виходом серії південних циклонів. Очікуються опади, місцями - значні, переважно у фазі дощу. Температура повітря для цього періоду висока: аномалія буде становити  5 - 10° вище за норму. Метеорологічних явищ ІІ та ІІІ рівнів небезпечності (помаранчевий та червоний) не очікується. 


«Для оперативного реагування на погіршення погодних умов та  забезпечення безперебійного руху автотранспорту відпрацьована взаємодія підрозділів ДП «Дороги Харківщини», Служби автомобільних доріг у Харківській області, ДП «Харківський облавтодор», Управління патрульної поліції, ГУ ДСНС, ГУ Нацполіції в Харківській області. Всі відповідні служби Харківської області готові до реагування та ліквідації наслідків, спричинених погодними умовами», - зазначив Олександр Скакун.


У разі необхідності Управлінням патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції буде проведено додаткове інформування населення про стан справ через засоби масової інформації. 


«Харківська обласна державна адміністрація звертається до жителів області щодо утримання від поїздок на автомобільному транспорті у разі погіршення погодних умов», - зауважив заступник голови ХОДА.

 

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/