Веб-портал міста Люботин » Головна » Кабінет міністрів затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів

 Кабінет міністрів затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів
Автор: Lubotin   Додано:28 січня 2021   Переглядів:292   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Кабінет міністрів затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів


 

Президент Володимир Зеленський неодноразово наголошував на важливості зменшення відсотка за кредитами на придбання житла.

З минулої осені низка банків почала надавати іпотеку під 10%, але Президент поставив завдання знизити відсоткову ставку до 7%.

«Доступна іпотека була серед важливих пунктів моєї передвиборчої програми. Крім того, це черговий крок України в напрямку цивілізованого світу та забезпечення достойного життя наших громадян», – зауважив Володимир Зеленський.


Постанова «Деякі питання забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва з метою здешевлення вартості іпотечних кредитів», яку уряд затвердив 27 січня на виконання завдання Президента, передбачає, що фонд здійснює компенсацію відсоткової ставки до рівня 7% річних за іпотечними кредитами, що надаються позичальникам на придбання житла, з метою здешевлення їхньої вартості. Компенсацію відсотків фонд надає позичальникам, які отримали іпотеку у національній валюті в уповноваженому банку.


Скористатися цією компенсацією зможуть як громадяни України, які прагнуть купити квартиру, так і ті, хто хоче побудувати будинок самостійно.

Варто зазначити, що в іпотеку не можна буде придбати житло, яке побудоване до 2015 року.

Програма зі здешевлення вартості іпотечних кредитів запрацює в межах програми «Доступні кредити 5-7-9%».

«Завдяки цій програмі іпотека стане доступнішою, і більше сімей, які потребують поліпшення житлових умов, зокрема - молоді сім'ї, зможуть придбати нове житло, - підкреслюють в Офісі Президента. - Крім того, іпотечне кредитування сприятиме розвитку економіки і створюватиме додаткові стимули для українців залишатися жити і працювати на батьківщині».


Ця постанова буде доопрацьована у Міністерстві фінансів протягом двох днів і подана на підпис прем’єр-міністру до 29 січня.

 

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/