Веб-портал міста Люботин » Головна » Мінцифри запустило онлайн-курс з підприємництва для школярів

 Мінцифри запустило онлайн-курс з підприємництва для школярів
Автор: Lubotin   Додано:5 лютого 2021   Переглядів:242   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Про це розповів Віцепрем’єр-міністр - Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

 

Мінцифри запустило онлайн-курс з підприємництва для школярів


 

«Ми багато уваги приділяємо цифровізації освіти - це один з наших основних напрямів. Маємо мету навчити цифрової грамотності 6 мільйонів українців. Для цього ми створили проєкт «Дія.Цифрова освіта». Там, зокрема, є великий курс з підприємництва і для школярів, і для студентів», - зазначив Михайло Федоров.

Освітній курс «Підприємництво для школярів» допомагає підліткам розвивати бізнес-мислення та мотивує стати підприємцем. На курсі можна дізнатися, як згенерувати і зафіксувати бізнес-ідею, як створити цінність для клієнта, як скласти бізнес-план своєї ідеї за 30 хвилин.

 

Очільник Мінцифри додав, що цифрової грамотності потрібно навчатися змалку. Тому Мінцифри спільно з МОН працює над переосмисленням шкільного предмета інформатики. У майбутньому школярі з другого класу почнуть вчити інформатику, опановуватимуть цифрові навички, фінансову грамотність, знайомитимуться з цифровими професіями.

 

Довідка. «Дія.Цифрова освіта» - перший в Україні масштабний проєкт, пов’язаний з цифровою грамотністю українців, завдяки якому кожен може безкоштовно навчатись у форматі освітніх серіалів. На платформі опубліковано вже понад 45 освітніх серіалів - від штучного інтелекту до сплати комуналки онлайн. Їх переглянули вже понад 500 тисяч українців.

 

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/