Веб-портал міста Люботин » Головна » Місцеві громади активно долучаються до святкування 150-річчя з Дня народження Лесі Українки.

 Місцеві громади активно долучаються до святкування 150-річчя з Дня народження Лесі Українки.
Автор: Svetlana   Додано:18 лютого 2021   Переглядів:453   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Місцеві громади активно долучаються до святкування 150-річчя з Дня народження Лесі Українки.

 

    25 лютого виповнюється 150 років від Дня народження Лесі Українки. Ювілейний 2021 рік – це нагода говорити про імена Лариси Косач-Квітки, її героїнь та твори в численних подіях, що відбуватимуться протягом року.Леся Українка – одна з найвидатніших українських митців слова, неповторна, багатогранна і талановита поетеса та драматургиня, спогади про яку потрібно позбавляти від стереотипів.

    Багатогранний талант письменниці виявився в найрізноманітніших жанрах – ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Її творчість сповнена глибоких патріотичних почуттів до України.Напередодні ювілею поетеси, Люботинська центральна бібліотека,  охоче долучається  до Міжнародного літературного марафону «Моя Леся Українка», який проводить Харківська обласна бібліотека для дітей,  Харківська обласна універсальна наукова бібліотека за підтримки Департаменту культури і туризму ХОДА.  

    А також онлайн-акції #Харківщина_вітає_Лесю_Українку. До участі у марафоні запрошуються усі охочі шанувальники великої поетеси без будь-яких вікових обмежень. Ці заходи проводяться з метою популяризації творчої спадщини поетеси та долучення до поглибленого ознайомлення з життям та творчістю Лесі Українки.

    До Вашої уваги відеоогляд  книжкової виставки «Співоча душа України», яка представлена у читальному залі центральної бібліотеки.Запрошуємо насолодитися чарівними рядками вірша «Стояла я і слухала весну…», у виконанні Ірини Семенівни Кудрі, начальника відділу місцевого економічного розвитку виконавчого комітету Люботинської міської ради.

Директор Люботинської ЦБС    Олена АЛІСОВА