Веб-портал міста Люботин » Головна » 150- річчя геніальної поетеси Лесі Українки

 150- річчя геніальної поетеси Лесі Українки
Автор: Lubotin   Додано:25 лютого 2021   Переглядів:343   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

150- річчя геніальної поетеси  Лесі Українки

 

 25 лютого світ відзначає 150- річчя геніальної поетеси  Лесі Українки.  Силою таланту і духу, вона навчилась приборкувати фізичний біль, а її гостре слово, гартує волю і характер українців в часи тяжких випробувань. На формування світогляду майбутньої письменниці великий вплив мали родинне оточення яке передавало з покоління в покоління поняття честі, гідності, патріотизму. Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси, читачам  пропонує Люботинська центральна бібліотека та її філії.


В українській літературі для дітей почесну вершину займають твори, відзначені літературною премією імені Лесі Українки. Було спеціально створено серію книг «Письменники — лауреати літературної премії імені Лесі Українки", де розповідається дітям про митців, чиї книги були відзначені цією престижною нагородою, і ознайомлюють маленьких читачів з їхніми творами та цікавими фактами біографії.


Наталя Забіла – перший лауреат премії за драматичну казку «Троянові діти», п’єсу-фантазію «Перший крок» та поетичні твори.

Лауреат премії імені Лесі Українки за твори для дітей 2020 року  письменниця Дара Корній (Мирослава Замойська) та її книги “Чарівні істоти українського міфу. Духи природи”, “Чарівні істоти українського міфу Домашні духи”, “Чарівні істоти українського міфу Духи-шкідники”. Ці книги – своєрідна енциклопедія проукраїнської міфології. У доступній для школярів формі в ній розповідається про наших давніх предків, які поклонялися богам, вшановували дерева і трави, джерела та ріки, персоніфікували вітри, буревії, дощі, снігопади, пори року й інші атмосферні та природні явища.

 

 Директор Люботинської ЦБС  

Олена  АЛІСОВА

 

 

 

150- річчя геніальної поетеси  Лесі Українки