Веб-портал міста Люботин » Головна » Михайло Федоров: Укрпошта збільшує перелік послуг з Дією

 Михайло Федоров: Укрпошта збільшує перелік послуг з Дією
Автор: Lubotin   Додано:10 березня 2021   Переглядів:210   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Відділення Укрпошти почали приймати електронні документи в застосунку Дія для отримання внутрішніх відправлень із післяплатою на суму від 5000 грн та міжнародних посилок із післяплатою, а також для приймання та виплати поштових переказів (в тому числі переказів післяплати та митних платежів).

Михайло Федоров: Укрпошта збільшує перелік послуг з Дією



Раніше, щоб одержати такі відправлення, потрібно було долучити паперові копії документів, що посвідчують особу.

Зараз достатньо мати електронні документи у застосунку Дія, який встановлено на смартфоні клієнта. Застосунок генерує індивідуальний штрихкод для документа, що зчитується сканером у відділенні при врученні відправлення. Тож всі необхідні дані Дія автоматично передає до системи Укрпошти при прийманні або виплаті переказів, отриманні посилок. 

Наприклад, клієнт замовив в інтернет-магазині мобільний телефон вартістю 7000 грн з післяплатою і доставкою на відділення Укрпошти. Раніше для отримання такого відправлення мав йти на пошту з оригіналом паспорта та копією. Відтепер при отриманні посилки з післяплатою від 5000 грн клієнту достатньо надати номер штрихкоду документа та підтвердити передачу електронних копій із застосунку Дія, які оператор Укрпошти відсканує за лічені секунди. Залишилось тільки оплатити – і посилка отримана.

Замість паперових документів, які посвідчують особу, у застосунку використовуються електронні: паспорт громадянина України (ID-картка) або закордонний паспорт.

"Ми будуємо цифрову державу, без черг та бюрократії, коли всі послуги можна швидко та зручно отримати онлайн. Тепер завдяки Дії у клієнтів Укрпошти більше цифрових можливостей. Адже завдяки революційній послузі шерингу документів у застосунку українці на Укрпошті можуть отримувати і посилки із післяплатою та перекази. Вдячний Міністерству інфраструктури та Укрпошті за підтримку нашого курсу на цифрову трансформацію країни". 

Михайло Федоров,
Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації 

"Цифровізація та подальша диджиталізація Укрпошти були та залишаються одним із наших основних пріоритетів. Клієнти Укрпошти можуть пред’являти документи у додатку Дія для отримання посилок із післяплатою та здійснення чи отримання поштових переказів. Нагадаю також, що національний оператор Укрпошта поставив амбітне завдання - протягом цього року 100% цифровізації. Це надважливо. Дія також успішно інтегрована з українськими аеропортами та залізницею. Сучасна цифрова держава має працювати на людей і для людей. Ми вже маємо І разом із Мінцифри ми продовжуємо активну роботу над реалізацією важливих цифрових ініціатив як на пошті, так і в інших галузях транспорту".

Владислав Криклій,
Міністр інфраструктури України

"Укрпошта зробила ще один крок у диджиталізації. Тепер нашим клієнтам не потрібні паперові документи, щоб отримати внутрішні чи міжнародні посилки з післяплатою, відправити чи отримати перекази. У найближчих планах компанії – повна відмова від паперових документів та цифровізація послуг. Вже цього року повністю перебудовуємо IT-систему для автоматизації процесів, аби скоротити час на виконання операцій і підвищити якість обслуговування. Тож в будь-якому куточку України можна буде скористатися сучасними логістичними чи фінансовими послугами в цифровому форматі".

Ігор Смілянський,
Генеральний директор Укрпошти 

Як раніше повідомлялося, АТ "Укрпошта", Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство інфраструктури України уклали тристоронній меморандум про спільні дії у рамках цифрової трансформації, розвитку цифрової інфраструктури, оптимізації надання адміністративних послуг та послуг поштового зв’язку.


Одним із перших кроків у рамках співпраці стала можливість клієнтів Укрпошти одержати у відділенні за електронними документами в мобільному застосунку Дія внутрішні та міжнародні відправлення без післяплати або з післяплатою на суму до 5000 грн ("Укрпошта Експрес", "Укрпошта Стандарт").