Веб-портал міста Люботин » Головна » Як отримати «пакунок малюка». Роз’яснення Мінсоцполітики

 Як отримати «пакунок малюка». Роз’яснення Мінсоцполітики
Автор: Lubotin   Додано:12 березня 2021   Переглядів:222   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Понад 34 тисячі сімей з початку року отримали грошову компенсацію державної допомоги «пакунок малюка», понад 16 тисяч сімей отримали цю допомогу у натуральній формі.

 

Як отримати «пакунок малюка». Роз’яснення Мінсоцполітики


Порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.2020 № 1180.

«Пакунок малюка» видається родинам новонароджених у закладах охорони здоров'я. Якщо у медзакладі немає такої допомоги, або дитина народилась поза межами закладу охорони здоров’я, або навіть за межами України, тоді «пакунок малюка» можна отримати в органах соціального захисту за місцем проживання або перебування отримувача, подавши відповідну заяву не пізніше ніж за 30 календарних днів з дня народження дитини», - пояснюють у Міністерстві соціальної політики України.


У разі неотримання «пакунка малюка» протягом 30 днів з дня народження дитини отримувач має право звернутись до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для отримання грошової компенсації відповідно до Порядку та умов реалізації пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020-2021 роках, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Одержувачі грошової компенсації, які отримали кошти на соціальні картки, можуть придбати дитячі речі в закладах торгівлі, що приєдналися до реалізації пілотного проєкту.


Станом на 3 березня 2021 року Реєстр закладів торгівлі налічує понад 3,5 тис. магазинів, у тому числі інтернет-магазини. Реєстр можна подивитись тут