Веб-портал міста Люботин » Головна » Шановні мешканці міста Люботин!

 Шановні мешканці міста Люботин!
Автор: Lubotin   Додано:17 березня 2021   Переглядів:518   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Шановні мешканці міста Люботин!
Шановні мешканці міста Люботин!


На виконання листа Департаменту охорони здоров’я від 15.03.20212 року № 02-03-09/407 « Про інформування». Згідно наказу МОЗ України від 15.03.2021року № 28/7989/2 – 21 щодо вакцинації малоболільних груп населення у рамках реалізації заходів Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної  хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID – 19 в Україні у 2021-2022 роках  ( наказ МОЗ країни від 24.12.2020 № 3018 (зі змінами), опрацьовується та надається інформація до Депратменту охорони здоров’я, щодо кількості осіб, які виявили бажання вакцинуватись, в маломобільних групах населення та кількості осіб, що їх доглядають.

Діти до 18 років не вакцинуються. Стосовно дорослого населення – проводиться планування мобільних бригад для проведення імінізації маломобільних груп населення – це осіб, які відчувають труднощі при пересування або при орієнтування у просторі та не можуть самостійно прийти до пункту щеплення на  вакцинацію, зокрема особи з інвалідністю, особи з тимчасовим чи постійним порушенням здоров’я, особи серед тих, хто доглядає за маломобільними групами населення ( члени сімей, родичі, соціальні працівники, тощо), у тому числі хто доглядає за маломобільними пацієнтами серед дитячого населенння.
 В Україні вже можна записатися в чергу на щеплення проти COVID-19.

Вакцинація проти коронавірусної хвороби відбувається в 5 етапів:

I – медпрацівники ковідних лікарень, персонал та мешканці будинків для літніх людей, військові на фронті (≈ 367 тис. людей);
II – решта медпрацівників, люди віком 80+, соціальні працівники (≈ 3 млн людей);
III – люди віком 65-79 років, працівники структур державної безпеки, сфери освіти (≈ 7 млн людей);
IV – люди віком 60-64 роки, люди з хронічними захворюваннями, люди, що працюють або перебувають в місцях обмеження волі  (≈ 11 млн людей);
V – решта дорослого населення України (≈ 13 млн людей).

Зараз триває перший етап. Втім, навіть якщо ви не є медиком або військовим, ви вже можете записатися до черги на щеплення проти COVID-19 та чекати на повідомлення про початок вакцинації вашої групи.