Веб-портал міста Люботин » Головна » Програму для 5-11 класів розмістять у застосунку «Всеукраїнська школа онлайн»

 Програму для 5-11 класів розмістять у застосунку «Всеукраїнська школа онлайн»
Автор: Lubotin   Додано:8 квітня 2021   Переглядів:228   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Програму для 5-11 класів розмістять у застосунку «Всеукраїнська школа онлайн»


 

Про це повідомив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.


«Пандемія змінила весь світ — дала поштовх стрімкій цифровізації усіх сфер. А дистанційне навчання — нова реальність для учнів, студентів та вчителів не лише в Україні. Саме тому Мінцифра цифровізує максимум послуг — тепер отримати всі необхідні знання можна онлайн. Після створення онлайн-платформи «Всеукраїнська школа онлайн», Мінцифра разом з МОН та ГС «Освіторія» планують запустити ще й мобільний застосунок. Тепер відеоуроки, тести та матеріали з 18 шкільних предметів будуть доступними в кілька кліків», — зазначив Михайло Федоров.

Всеукраїнською школою онлайн користуються вже майже 155 тисяч школярів, учнів та батьків.


Михайло Федоров наголосив, що протягом року планують оцифрувати програму для середньої та старшої шкіл (5-11 класи) з основних предметів.

«Предмети з'являються в режимі реального часу — нові уроки щотижня. Серед амбіційних планів — підключення 6 тисяч об'єктів соціальної інфраструктури до швидкісного інтернету, зокрема й усі школи. Потрібно ввести новий предмет про цифрову грамотність або інтегрувати його в інформатику. Якщо раніше популяризували технології, тепер потрібно навчити дітей з 1-го класу правильно ними користуватися», — сказав Михайло Федоров.

Діти зможуть користуватися як платформою, так і мобільним застосунком для навчання під час карантину, а також для ознайомлення з темою, яку пропустили у школі через відсутність або з інших причин. 


Для того, щоб кожен учитель міг ефективніше організувати процес дистанційного та змішаного навчання можна використати «Кабінет вчителя ВШО». Це новий важливий інструмент, що допоможе зробити процес онлайн-навчання якіснішим. За допомогою кабінету вчитель відстежуватиме успішність кожного учня та влаштовуватиме дискусії.


Над розробкою Всеукраїнської школи онлайн, її контентом та функціоналом командно працюють Міністерство освіти і науки України, Міністерство цифрової трансформації, Український інститут розвитку освіти та ГС «Освіторія». Кабінет учителя та додаток запускаються за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».