Веб-портал міста Люботин » Головна » 11 квітня на території Харківщини встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки

 11 квітня на території Харківщини встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки
Автор: Lubotin   Додано:9 квітня 2021   Переглядів:186   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

11 квітня на території Харківщини встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки


Таке рішення ухвалили на засіданні Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Харківської області 9 квітня.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук зазначила, що на території області з 11 квітня встановлюються обмеження, які відповідають «червоному» рівню епідеміологічної небезпеки, без послаблень.

«Важливо, щоб і на рівні органів місцевого самоврядування були прийняті відповідні рішення», - сказала Айна Тимчук.

За інформацією директорки ДЗ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Любові Махоти, в Харківській області інтенсивність епідеміологічного процесу продовжує зростати. Наразі перевищено показники госпіталізації (станом на сьогодні він складає - 79,9 на 100 тисяч населення) та коефіцієнт виявлення, який складає – 21,3%. 

«Два індикаторні показники, які ми перевищуємо, характеризують напруженість епідпроцесу і потребують впровадження червоного рівня епіднебезпеки», - зазначила Любов Махота.

Вона додала, що за два останні тижні лабораторно підтверджено 15250 випадків, і показник складає 973 на 100 тисяч населення, що майже на 40% перевищує показник попередніх двох тижнів. 

«Що стосується міста Харкова, то за останні два тижні зареєстровано 10 тисяч 258 випадків – це 67,3% до загальної захворюваності. Що стосується інтенсивного показника захворюваності, в цілому по області він складає 573, по місту Харкову - 719. В районах області показник - 404 на 100 тисяч населення»,  - сказала Любов Махота.