Веб-портал міста Люботин » Головна » З вересня пенсійні нарахування переводять на банківські карти

 З вересня пенсійні нарахування переводять на банківські карти
Автор: Lubotin   Додано:12 квітня 2021   Переглядів:208   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Доставлення пенсій додому буде здійснюватися тільки маломобільним категоріям населення.


«Пенсіонер або одержувач соціальної допомоги обирає банківську установу, звертається туди, оформляє рахунок, інформація про цей рахунок надходить з банку самостійно в орган, який забезпечує виплату. Людині повторно нікуди ходити не треба», - повідомив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.


Доставлення пенсій додому буде здійснюватися тільки маломобільним категоріям, зокрема, особам з інвалідністю I групи, тим, хто старше 80 років, хто за висновком ЛКК (лікарсько-консультативної комісії) потребує стороннього догляду.


«До 1 вересня людина може самостійно вибрати один з понад 40 уповноважених банків, який для неї буде зручним, відповідатиме її вимогам. Сьогодні вже майже 70% осіб, які отримують виплати через банківські установи, обрали свій банк самостійно», - поінформував заступник міністра.

Також Віталій Музиченко додав: якщо громадяни до вересня не оберуть банк, то орган, який здійснює виплату, самостійно відкриє банківські рахунки в уповноваженому банку та поінформує громадян про це.