Веб-портал міста Люботин » Головна » Торгівля людьми. Консультативно - інформаційна зустріч.

 Торгівля людьми. Консультативно - інформаційна зустріч.
Автор: Lubotin   Додано:16 квітня 2021   Переглядів:328   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Торгівля людьми.

Консультативно - інформаційна зустріч.


      

Торгівля людьми.  Консультативно - інформаційна зустріч.

 

 

Додаток "Працюй безпечно": pracyuy-bezpechno.pdf [860.11 Kb] (cкачувань: 1)

 

15 квітня 2021 року відбулась консультативно-інформаційна зустріч голови Харківської міської організації «Жіноча громада», експерта Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні з програм протидії торгівлі людьми Білецької Ольги Володимирівни з членами Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми Люботинської міської територіальної громади. Захід був проведений в онлайн режимі.

       Метою проведення зустрічі є взаємодія управління соціального захисту Люботинської міської ради і Харківської міської організації «Жіноча громада» в рамках Меморандуму про співпрацю в галузі протидії торгівлі людьми.

      На зустрічі були обговорені питання, які належать до повноважень виконавчих органів міських рад:

  • Забезпечення реалізації державної політики в галузі протидії торгівлі людьми на території Люботинської міської територіальної громади: організація інформаційних кампаній, поширення інформаційно-просвітницьких  матеріалів з питань запобігання торгівлі людьми;
  • Участь у підготовці фахівців, до компетенції яких належать питання протидії насильству;
  • Залучення суб’єктів взаємодії до виявлення, оцінювання потреб та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми;
  • Співпраця з громадськими організаціями в галузі протидії домашньому насильству і торгівлі людьми.

Учасники зустрічі констатували, що в умовах економічного спаду, що пов'язаний із кризою коронавірусу, у минулому році значно збільшилась кількість жертв торгівлі людьми. При цьому злочинці часто використовують фактор протиепідемічних обмежень та шукають потенційних жертв з використанням соціальних мереж. Окрім «традиційних» форм експлуатації – проституції, примусового жебрацтва та крадіжок, примусової праці у сферах текстильного та сільськогосподарського виробництва, в умовах зростаючого безробіття додалися різні форми експлуатації людей на будівництві, у сферах туризму, у ресторанному бізнесі, у догляді та у домашніх роботах. У 2020 році у такій злочинній діяльності використовувалось до 15% від загального обсягу жертв торгівлі людьми, серед цієї категорії «трудових» жертв 68% становлять чоловіки.


Управління соціального захисту населення