Веб-портал міста Люботин » Головна » Мінцифри підготувало освітній серіал для журналістів

 Мінцифри підготувало освітній серіал для журналістів
Автор: Lubotin   Додано:30 квітня 2021   Переглядів:244   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Мінцифри підготувало освітній серіал для журналістів


 

Курс доступний безкоштовно на порталі «Дія.Цифрова освіта».

Це 7 серій тривалістю 8-11 хвилин:

- навіщо потрібна журналістика; 

- робота з новинами;

- традиційні жанри журналістики;

- нові форми журналістики;

- соцмережі та цифрові інструменти;

- принципи медіаграмотності та фактчекінгу; 

- хто такий журналіст, кодекс етики.

Заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що задача Мінцифри - пришвидшити процес перетворення традиційних ЗМІ на сучасні мультимедійні проєкти, де активно використовуються цифрові технології.  

«Цей курс розрахований не тільки на молодь, яка бачить себе у професії журналіста. Сьогодні, у часи бурхливого розвитку соціальних мереж та зростальної кількості інформаційних маніпуляцій і фейків, кожному не завадить отримати серед навичок медіаграмотність. Цей курс ознайомить вас з базовими принципами та правилами журналістики, навчить краще розуміти цю професію та допоможе критично ставитися до інформації. Його тривалість - 1,5 години, і це точно той час, який можна знайти у своєму розкладі для самоосвіти», - підкреслила провідна спікерка курсу Севгіль Мусаєва.

Курс розроблено Міністерством цифрової трансформації України за підтримки швейцарсько-української Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що впроваджується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.