Веб-портал міста Люботин » Головна » Частина заходів KharkivMusicFest'у пройде онлайн

 Частина заходів KharkivMusicFest'у пройде онлайн
Автор: Lubotin   Додано:30 квітня 2021   Переглядів:298   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Це пов'язано з перебуванням Харківської області у «червоній» зоні карантину.

 

Частина заходів KharkivMusicFest'у пройде онлайн



Організатори пропонують приєднатися до музичного лекторію, який пройде з 29 квітня по 13 травня на YouTube-каналі KharkivMusicFest.

Учасники матимуть змогу прослухати серію цікавих онлайн-лекцій, де виступатимуть провідні мистецькі діячі України. У новому сезоні лекції будуть присвячені центральному композитору цьогорічного фестивалю – Людвігу ван Бетховену. З 29 квітня на YouTube-каналі фестивалю слухачі зможуть подивитися на класичну музику і музику Бетховена з різних поглядів – музикознавчого, хореографічного й з погляду сучасного візуального та кіномистецтва.

 

Також будуть проведені майстер-класи для молодих музикантів, які відбудуться 14 і 17 травня у Харківському державному музичному ліцеї.

Студентів і викладачів музичних закладів очікує насичена програма від визнаних піаністів, котрі братимуть участь у сонатному марафоні. Прослухати майстер-класи зможе кожен, хто попередньо зареєструється на сайті фестивалю. Для слухачів передбачені сертифікати про пасивну участь.

 

Частина заходів KharkivMusicFest'у пройде онлайн


 

У другій половині травня стартують музичні QR-коди Харкова. Мета проєкту – представити ключові фігури музичного авангарду (академічну музику ХХ століття) у топосі Харкова. Серія з 5 концертних лекцій розкаже про композиторів, які свого часу жили і творили у Харкові. Матеріали про них пізніше з’являться на сайті фестивалю. Зокрема, під час проєкту відбyдеться меморіальна подорож з «харківським домовиком» Михайлом Красиковим про «Червоного Моцарта», «Українського Рахманінова» та інших корифеїв музичного олімпу Харкова.

Перша концертна лекція пройшла перед локдауном – 9 квітня. Організатори повідомили, що наступні заходи проєкту плануються на другу половину травня (дати уточнюються). Вхід на заходи - вільний, але здійснюється за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю.

 

Частина заходів KharkivMusicFest'у пройде онлайн



12 червня відбудеться KharkivMusicFest KIDS на освітній платформі Honey Academy.

У найближчих планах фестивалю – продовжити роботу над випуском серії анімованих роликів «Гід по класичній музиці KharkivMusicFest». Перший сезон вийшов восени 2020 року і розповів про українського друга Бетховена, про музичні рекорди книги Гіннесса, музичний етикет, вплив класичної музики на мозок тощо.

 

Частина заходів KharkivMusicFest'у пройде онлайн



Нині планується провести сонатний марафон 15 та 16 травня, де кращі піаністи України виконають усі 32 фортепіанні сонати Бетховена. Концерт Дитячого фестивального оркестру KharkivMusicFest відбудеться 11 червня. До обдарованих дітей Харкова віком від 10 до 18 років, які вже відомі як Дитячий симфонічний оркестр KharkivMusicFest, приєднаються юні таланти з усієї України.

Нова дата завершального концерту «Ода до радості» – 17 червня, де на одній сцені зберуться майже 150 музикантів. 


Детально ознайомитися з освітньо-просвітницькою та концертною програмами можна на сайті фестивалю.