Веб-портал міста Люботин » Головна » До 150 річчя від дня народження Василя Стефаника

 До 150 річчя від дня народження Василя Стефаника
Автор: Lubotin   Додано:14 травня 2021   Переглядів:379   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

До 150 річчя від дня народження  Василя Стефаника

 

До 150 річчя від дня народження  Василя Стефаника



«Василь Стефаник був плоть від плоті, кість від кості трудового народу. Він горів його болем, страждав його стражданнями… Ми шануємо пам'ять Василя Стефаника як прекрасного письменника і громадянина, кришталево чесну людину»

(Максим Рильський»)


            З нагоди відзначення 150-річчя від дня народження видатного українського письменника – реаліста, неперевершеного майстра соціально-психологічної новели Василя Стефаника Люботинська публічна бібліотека підготувала виставку-персоналію «Митець великого таланту». Експозиція вміщує літературу, що висвітлює життєвий і творчий шлях письменника, його найвідоміші твори.

 

До 150 річчя від дня народження  Василя Стефаника


Творчість Василя Стефаника – одна з яскравих сторінок української літератури, її окраса, її гордість. Письменник створив і підніс до вершин досконалості дуже популярний жанр гранично стислої соціально-психологічної новели, як спалах блискавки, психологічно сильні й гармонійно цілісні щодо змісту й форми новели Василя Стефаника вражають драматизмом і правдивістю. Кожне слово в його новелах переповнене гуманним співчуттям до знедоленого західноукраїнського селянства. Воно змушує замислюватися над долею народу. З великою силою письменник розкрив красу душі простої людини, змученою непосильною працею на багатих і голодом, вдягненої в лахміття, обпаленої гарячим сонцем, холодними вітрами та морозами.

 

До 150 річчя від дня народження  Василя Стефаника



Шановні друзі! Запрошуємо вас перегорнути сторінки життєвого і творчого шляху письменника-ювіляра травня Василя Стефаника.


Директор Люботинської ПБ   

Олена АЛІСОВА