Веб-портал міста Люботин » Головна » Надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу

 Надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу
Автор: Lubotin   Додано:18 березня 2011   Переглядів:1410   Категорія - [Головна, Правова освіта населення]
 
 (голосів: 0)

Субсидія призначається уповноваженому власнику (співвласнику) житла,  наймачу державного та громадського житлового фонду, членові житлово-будівельного (житлового) кооперативу, власнику (співвласнику) житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації. В окремих випадках, на підставі  рішення засідання комісії з питань надання населенню субсидій на оплату ЖКП, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, як виняток, виходячи з конкретних обставин, що склались в сім’ї, та актів обстеження матеріально-побутових умов сім'ї, субсидія може призначатися іншій особі, зареєстрованій у житловому приміщенні (будинку), а також індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію, але вони сплачують вартість одержуваних житлово-комунальних послуг.

 

Субсидія розраховується із кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, у тому числі осіб, призваних на строкову військову службу.

Кількість осіб визначається на початок місяця, в якому надійшло звернення за призначенням субсидії.

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на шість місяців, а на оплату природного газу, що використовується для індивідуального опалення, - на опалювальний період, починаючи з місяця звернення за її призначенням.

 

Субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг надається на календарний рік. При цьому субсидія на оплату ЖКП розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного року.

По закінченні терміну отримання субсидії громадяни повинні підтвердити право на призначення субсидії на наступний період. Для цього вони подають до управління праці та соціального захисту населення довідки про доходи зареєстрованих громадян та заяву, в якій підтверджується відсутність змін у складі зареєстрованих та у характеристиці житла і послуг з моменту попереднього призначення субсидії.

 

Розрахункові норми споживання при наданні субсидій


Субсидії призначаються у разі, якщо розмір плати сім’ї за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання з урахуванням пільг, які надаються відповідно до чинного законодавства, перевищує 15 або 10 відсотків середньомісячного доходу сім’ї. При цьому норма володіння чи користування комунальними послугами встановлюється виходячи з 21 кв. метра на наймача і кожного зареєстрованого у житловому приміщенні (будинку) та додатково 10,5 кв. метра на всіх тут зареєстрованих, а для громадян, які проживають в однокімнатній квартирі, - на загальну площу незалежно від розміру квартири.

 

Якщо особа, що перебуває в шлюбі, проживає окремо від чоловіка (дружини) сама або з неповнолітніми дітьми, на яких не отримує аліментів (за рішенням суду або за домовленістю), і є уповноваженим власником, співвласником або наймачем житла, на якого (яку) відкрито особовий рахунок, субсидія призначається лише на норму володіння чи користування житловою площею без врахування додаткових 10,5 кв. метра на сім'ю. У разі коли разом із заявою про призначення субсидії надаються відомості про виплати на утримання неповнолітніх дітей, які не можуть бути меншими, ніж встановлено законодавством, субсидія надається на загальних підставах.

В окремих випадках за рахунок коштів, передбачених для надання субсидій, виходячи з конкретних обставин, субсидії можуть призначатися  органами праці та соціального захисту населення незалежно від розміру загальної площі житла за рішеннями конфліктної комісії. Рішення про призначення (не призначення) субсидій у таких випадках приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї , а рішення стосовно призначення (не призначення) громадянам, які обслуговуються територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Люботинської міської ради, - на підставі клопотання територіального центру.

 

 Документи, необхідні для призначення субсидії

Для   призначення   субсидії   громадянин,  особа  якого посвідчується  паспортом  або іншим документом, подає управлінню праці та  соціального захисту населення довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні за останні 6 місяців (або за рік – для отримання субсидії на тверде паливо) та  про наявність земельної ділянки.

В  управлінні праці та соціального захисту населення громадянин заповнює заяву та декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні.
Громадянин несе відповідальність  за  надані  відомості  про доходи,  майно,  що  вплинули  або  могли вплинути на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру. 




Субсидія є безповоротною і її отримання не пов'язане і не  тягне за собою зміни форми власності житла.

 

 

За призначенням можна звернутись: м. Люботин, вул. Радянська, 26, кімната № 5

 

Отримання консультацій та запис на прийом у інформатора та за тел. 741-16-06.

 

Режим роботи: понеділок – четвер    з 8.00 – 17.00

                            п’ятниця                            з 8.00 – 15.45

 

 

 

Заступник начальника управління праці та 

соціального захисту населення О.А. Горбунова