День вишиванки
Автор: Lubotin   Додано:19 травня 2021   Переглядів:305   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

  День вишиванки

 

              Щорічно, у  третій четвер травня, українці святкують День вишиванки, цього року цей день припадає на 20 травня.

День вишиванки - це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Основною метою є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави.  Це гарне свято, під час якого до чудових весняних квітів, що дарує нам природа, українці додають й яскраві барви етнічного вишитого одягу.

 

День вишиванки


 

              З нагоди Всеукраїнського Дня вишиванки  працівники  Люботинської публічної бібліотеки підготували виставку-інсталяцію «Моя вишиванко, червона калино, ти символ Вітчизни з прадавніх часів». У бібліотеці для дітей проходить вернісаж української вишиванки «А сорочка мамина серцю мила». У Гиївській бібліотеці-філії  оформлена виставка вишиванок «Українські вишиванки наче райдуги світанки».  

У Старо-Люботинській бібліотеці- філії розгорнута книжково-ілюстративна виставка «День вишиванки-свято української душі». Манченківська бібліотека-філія підготувала флешмоб «А над святом вишиванка цвіте».

 

День вишиванки


 

            Колектив бібліотеки приєднується до Всеукраїнської акції – одягти вишиванки. Українська вишиванка є абсолютно унікальна – це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід. А головне – показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.

 

Директор КЗ «Люботинська ПБ»      

Олена АЛІСОВА

 

День вишиванки