Веб-портал міста Люботин » Головна » Дистанційка - у смартфоні. Запрацював мобільний застосунок «Всеукраїнська школа онлайн»

 Дистанційка - у смартфоні. Запрацював мобільний застосунок «Всеукраїнська школа онлайн»
Автор: Lubotin   Додано:20 травня 2021   Переглядів:215   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 2)

Він уже доступний для операційної системи Android, яку мають понад 80% користувачів платформи. Додаток можна безкоштовно завантажити.

Школярі 5-11 класів можуть навчатися в надзручному для себе форматі. Адже, згідно з дослідженням Державної служби якості освіти, 89% учнів для дистанційного навчання використовують саме смартфони.

«Всеукраїнська школа онлайн - це освітній продукт світового рівня, що динамічно розвивається. Буквально нещодавно ми презентували кабінет учителя на платформі. А сьогодні вже запускаємо мобільний застосунок. Популярність платформи та відгуки учнів і вчителів про високу якість уроків у Всеукраїнській школі онлайн надихають продовжувати цифровізацію української освіти», - заявила заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

ВШО стартувала в грудні 2020 року за ініціативою Міністерства цифрової трансформації, Міністерства освіти і науки та Українського інституту розвитку освіти як відповідь на виклики карантину, а також щоб забезпечити рівний доступ до якісного україномовного навчального контенту учням та вчителям.

Застосунок ВШО вже доступний для операційної системи Android, яку мають понад 80% користувачів платформи. Додаток можна безкоштовно завантажити: 

на Play Market від Google;  

- в AppGallery від Huawei.  

«Незабаром додаток вийде і для користувачів iOS. Мобільні оператори lifecell, Vodafone та Kyivstar забезпечують його користувачам безоплатний доступ до мобільного інтернету: при користуванні платформою через вебверсію або застосунок інтернет-трафік не тарифікується», - анонсують у Мінцифри.

Застосунок ВШО - це повноцінний інструмент для зручного навчання з мобільних пристроїв, орієнтований, перш за все, на школярів. У ньому є доступ до всіх курсів і матеріалів, розміщених на платформі. Також учні можуть брати участь в обговореннях та комунікувати зі своїми однокласниками. Можливості застосунку будуть поступово розширюватися.
Зараз на платформі вже понад 1500 уроків та понад 167 тисяч користувачів (125 тисяч учнів, 34 тисячі вчителів та більш як 8 тисяч слухачів). У планах - завершити створення контенту до початку нового навчального року.