Веб-портал міста Люботин » Головна » Харчові отруєння та їх профілактика!

 Харчові отруєння та їх профілактика!
Автор: Lubotin   Додано:21 травня 2021   Переглядів:218   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Харчові отруєння та їх профілактика!

 


Харчові отруєння  –  це захворювання, які можуть бути викликані продук­тами, отруйними за своєю природою, або хвороботворними мікробами.

Особливо спостерігається підвищення захворюваності на кишкові інфекції в липні та серпні. Найбільш чутливими до збудників кишкових інфекцій є діти дошкільного віку, та люди, які перебували на відпочинку.

Клінічні прояви хвороби: підвищення температури, нудота, блювання та розлад шлунково - кишкового тракту.


Профілактика харчових отруєнь

З метою профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь необхідно:

не вживати продуктів і напоїв, які викликають сумнів щодо їх доброякісності та з простроченими термінами споживання. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін;

не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;

не готувати продукти із запасом, приготовлені страви вживати відразу. Зберігання без холоду не повинно перевищувати 2 годин;

не брати в дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби та інші продукти, які потребують охолодження при зберіганні);

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Пам’ятайте, самолікування небезпечне.

при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити водою;

не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водоспоживання;

перед приготуванням їжі та перед її вживанням завжди мити руки з милом;

обов’язково мити руки після відвідування туалетів.

Всі ці дуже прості правила профілактики допоможуть Вам уникнути харчових отруєнь і зберегти здоров’я та працездатність.

 

В.о.завідувача Люботинського                                                                                          

сектору Головного управління                                                                     

Держпродспоживслужби                                                                                                       

в Харківській області                                                                   

Оксана ВІШИНСЬКА