Веб-портал міста Люботин » Головна » Щоденна праця Люботинського міськвідділу

 Щоденна праця Люботинського міськвідділу
Автор: Lubotin   Додано:21 березня 2011   Переглядів:1109   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

В період з 08 по 21 лютого 2011 року на території м. Люботин працівниками Люботинського МВ ГУМВС України в Харківській області проводилась цільова оперативно – профілактична операція під умовною назвою «Зброя – вибухівка», метою якої було попередження негативного впливу незаконного обігу зброї на оперативну обстановку на території району, вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

З цією метою було здійснено перевірки вірогідних місць виготовлення, ремонту та зберігання вогнепальної зброї, а також вжито вичерпних заходів по перекриттю можливих каналів витікання зброї та боєприпасів з цих об'єктів, поліпшення їх охорони. Також були відпрацьовані приватні охоронні фірми з метою виявлення та вилучення незареєстрованої та переробленої під вогнепальну газової зброї.

 

Також, були здійснені заходи щодо виявлення та розкриття злочинів, пов'язаних із незаконним обігом вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, а також злочинів, скоєних з їх використанням. Було перевірено за місцем мешкання громадян – власників мисливської вогнепальної зброї та спеціальних засобів щодо дотримання ними встановлених правил її зберігання та використання.

Так, під час однієї з перевірок 12.02.2011 року було здійснено перевірку отриманої інформації, виявлено факт незаконного зберігання зброї та вилучено у гр-на Старченко В.Б. обріз мисливської рушниці; у гр-на Слонова В.О. було виявлено факт незаконного зберігання зброї та вилучено обріз одноствольної мисливської рушниці 16-го калібру невстановленої моделі та 2 набої до неї.

 

Також, в період з 1 по 31 березня 2011 року на території м. Люботин працівниками Люботинського МВ ГУМВС України в Харківській області проводиться комплекс оперативно – профілактичних заходів з протидії бродяжництву та жебрацтву серед неповнолітніх. Вказані профілактичні заходи націлені на попередження, виявлення та документування злочинів, пов'язаних з втягуванням дітей у злочинну діяльність, злісним невиконанням обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, використанням малолітніх дітей у занятті жебрацтвом, скоєнні ними злочинів. Так 02.03.2011 року було виявлено трьох неповнолітніх осіб, які займались бродяжництвом та викрито їх в скоєнні злочину, передбаченого ст. 185 ч. 3 КК України, а саме – крадіжки мотоцикла. Слідство за даним фактом триває.

 

Ст. інспектор по роботі з населенням

та громадськими формуваннями

Люботинського МВ ГУМВС України в Харківській області

лейтенант міліції О.В. Філіпенкова