Веб-портал міста Люботин » Головна » До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

 До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні
Автор: Svetlana   Додано:21 червня 2021   Переглядів:267   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

   Минає 80 років з того трагічного дня, коли в життя нашого народу ввірвалося жахливе слово «війна». Для мільйонів людей 22 червня 1941 року трагічна дата. Цей день став початком найкривавішої війни в історії українського народу. Чотири роки жахливих подій забрали життя більше ніж десяти мільйонів українців.
  Немає жодної родини, яка б не зазнала випробувань та втрат воєнного лихоліття. Перемога над фашизмом у роки Другої світової оплачена десятками мільйонів життів солдатів і мирних громадян – справжніх патріотів, які не схилилися перед ворогом, які визволили Батьківщину і врятували від фашистської чуми народи Європи. Сьогодні ми шануємо пам’ять тих, хто не повернувся з поля бою, був закатований в фашистських таборах, помер від ран, віддавши своє життя за майбутнє своїх нащадків.
   І скільки б не минуло років, ми повинні пам’ятати і шанувати героїв, які пройшли тяжкими шляхами Другої світової, хто віддав своє життя задля мирного неба, тих, кого до цього часу тривожать фізичні і душевні рани, чиє дитинство і юність овіяло полум’я війни. Адже без пам’яті немає майбутнього.
  У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни ми низько схиляємо голови перед ветеранами, учасниками війни і трудівниками тилу, перед усіма, хто зміг вистояти і перемогти в тій страшній війні, а потім підняти країну з руїн, відбудувати міста і села.
Дорогі земляки! Миру вам, міцного здоров’я, злагоди, благополуччя вашим родинам!
З повагою,
Міський голова                                                                           Леонід ЛАЗУРЕНКО