Веб-портал міста Люботин » Головна » Шановні мешканці міста Люботин!

 Шановні мешканці міста Люботин!
Автор: Lubotin   Додано:21 березня 2011   Переглядів:1167   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Останнім часом вигляд нашого міста все більше викликає занепокоєння. Чисельні стихійні звалища у парковій зоні, лісопосадках, сміття у квітниках та чагарниках, засмічені вулиці – кожен робить свій внесок у такий «портет» міста. Чи помічали Ви, як часто і невимушено перехожі викидають сміття просто на вулицях, придбавши щось у кіосках чи магазинах, йдучі додому кидають поліетиленові пакетики чи обгортки з продуктів просто під ноги, під чиюсь огорожу на вулиці чи у найближчу канаву?

 

Настала весна, зійшов сніг... Чи подобається Вам зараз бачити все те сміття, що було прихонаво снігом взимку? Йдучи вранці на роботу чи подобається Вам дивитися усю дорогу на кольоровий безлад під ногами?

Існує мудрий вислів: «Чисто не там, де прибирають, а там де не смітять». Необхідно виховувати культуру власної поведінки і позбавлятися думки, що викидати смітті на вулицях – це нормально!

Люботинським ВУКГ ведеться робота по вивезенню побутового сміття та заключенню договорів з кварталами міста. Але тільки 3 квартали уклали даний договір. Тому ми звертаємося до голів квартальних комітетів з проханням активізувати роботу у даному напрямку, а також надавати пропозиції щодо облаштування нових майданчиків для збору сміття.

 

Ми живемо у міста з прекрасними природними умовами. Але зовсім цього не цінуємо! Погляньте на середьостатистичне місто нашого типу у Швеції, наприклад. Ви не побачите там жодного перехожого, що кидає будь-яке сміття під ноги. Звісно, нам необхідно удосконалювати роботу з вивозу ТПВ у місті – це завдання міськвиконкому та ВУКГ. Але ж, перш за все, від Вашого ставлення до власного міста залежить його вигляд.

 

Давайте цінувати і берегти рідне місто!

 

З повагою, еколог виконкому.