Веб-портал міста Люботин » Головна » Доступ домогосподарств Харківської області до Інтернету

 Доступ домогосподарств Харківської області до Інтернету
Автор: Lubotin   Додано:20 липня 2021   Переглядів:202   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Пресвипуск

Доступ домогосподарств Харківської області до Інтернету

Головне управління статистики у Харківській області інформує.

За даними вибіркового опитування домогосподарств, проведеного у січні 2021 року, визначено, що доступ до послуг Інтернету вдома мають 81,8% домогосподарств Харківської області, у тому числі у міських поселеннях – 85,0%, у сільській місцевості – 67,9%.

Послугами Інтернету користувалося 81,2% населення області. За останні 3 місяці, що передували опитуванню, найчастіше Інтернетом послуговувалося вдома та у будь-якому місці через мобільний телефон: 83,7% та 78,1% населення відповідно. На роботі  Інтернет використовувало 17,5% населення, за місцем навчання – 11,8%.

Послугами Інтернету не менше, ніж раз на день користувалося 81,4% опитаного населення; не менше, ніж раз на тиждень, але не кожен день – 16,4%; менше, ніж раз на тиждень – 2,2%.

З метою скачування фільмів, зображень, музики; перегляду телебачення чи відео; або прослуховування радіо чи музики; гри у відео- чи комп'ютерні ігри або їх скачування всесвітню мережу використовували 71,4% опитаних; для участі у соціальних мережах, спілкування (доступ до сайтів, чатів, блогів або обговорення онлайн) – 65,0%; для банківського обслуговування – 36,6%; відправлення (отримання) електронної пошти – 34,1%; пошуку інформації, пов'язаної з питаннями здоров'я (ліки, медичні послуги, поради тощо) як для себе, так і для інших – 31,1%; замовлення (купівлі) товарів та послуг – 19,5%; читання/скачування газет, журналів у режимі онлайн – 19,2%.

 

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області                                                           

Марина ТУР