Веб-портал міста Люботин » Головна » Пресвипуск до Дня будівельника

 Пресвипуск до Дня будівельника
Автор: Lubotin   Додано:9 серпня 2021   Переглядів:217   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Головне управління статистики у Харківській області:

Пресвипуск до Дня будівельника

 



 

День будівельника (Builders Day) – професійне свято, яке відзначається в Україні у другу неділю серпня. Свято було встановлено згідно з Указом Президента України "Про День будівельника" від 22 липня 1993 р. № 273/93 на підтримку ініціативи працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України.

Середньооблікова кількість штатних працівників за видом економічної діяльності "Будівництво" в Харківській області за січень–червень 2021 р. склала 17,8 тис. осіб, середньомісячна заробітна плата штатного працівника становила 12,5 тис.грн.

У січні–березні 2021 р. за рахунок нового будівництва в Харківській області прийнято в експлуатацію житлових будівель загальною площею 240,8 тис.м2, що у 1,5 раза більше, ніж за січень–березень 2020 р.

Обсяг прийнятого в експлуатацію житла у міській місцевості становив 227,7 тис.м2, або 94,6% від загального обсягу, у сільській місцевості – 13,1 тис.м2 (5,4%). Розподіл загальної площі прийнятих в експлуатацію житлових будівель за їх видами склався таким чином: будинки одноквартирні – 8,8% до загального обсягу, будинки з двома та більше квартирами – 91,2%.

За цей період в нових житлових будинках було введено в експлуатацію 4325 квартир. Середній розмір однієї квартири склав 55,7 м2.

У січні–березні 2021 р. за видами активів у будівлі житлові було вкладено капітальних інвестицій на суму 747,9 млн.грн (24,9% до загального обсягу капітальних інвестицій області), у нежитлові будівлі та інженерні споруди – 500,9 млн.грн (16,7%).

Головне управління статистики у Харківській області щиро вітає працівників будівельної сфери, які будують житло, офіси, торговельні центри, дитячі майданчики, забезпечують надійну основу для подальшого розвитку суспільства. Бажаємо невичерпної енергії, щастя, натхнення на нові професійні звершення, успішної реалізації проєктів та благополуччя!

 

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області                                                                                 

Марина ТУР