Веб-портал міста Люботин » Головна » Мінцифри розпочинає бета-тестування COVID-сертифікатів у «Дії» на Android

 Мінцифри розпочинає бета-тестування COVID-сертифікатів у «Дії» на Android
Автор: Lubotin   Додано:18 серпня 2021   Переглядів:166   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Мінцифри розпочинає бета-тестування COVID-сертифікатів у «Дії» на Android



Протестувати їх можуть українці, що завершили курс вакцинації на території країни.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/111283

 

Протестувати їх можуть українці, що завершили курс вакцинації на території країни.

У липні команда Мінцифри розпочала бета-тестування сертифікатів на iOS, а тепер - і на Android.

«З боку Google вимоги щодо вмісту, прав доступу до інформації, пов’язаної з COVID-19, зокрема - у мобільних застосунках, є детально регламентованими. Виконавши вимоги, які були висунуті Google, ми отримали підтвердження щодо нової версії «Дії» - уже з COVID-сертифікатами, - розповідають у Мінцифри. - Минулого тижня розпочався останній технічний етап - під’єднання України до продуктової інфраструктури COVID-сертифікатів ЄС - спільного середовища для всіх країн, що запускають власні COVID-сертифікати та забезпечують їх взаємовизнання».

За інформацією міністерства, це паралельний крок з головною подією - прийняттям Єврокомісією так званого «equivalency decision», тобто визнання українських COVID-сертифікатів такими, що можуть бути використані під час подорожей.

COVID-сертифікати працюватимуть, як й інші документи в «Дії». Перевірити дійсність сертифіката можна буде за QR-кодом. Це зручно, адже не потрібно додатково впроваджувати спеціальне обладнання для перевірки. Також пізніше сертифікат можна буде згенерувати після негативного результату ПЛР-тестів або якщо ви нещодавно перехворіли на COVID-19, пояснюють у Мінцифри.

Розробленням та технічною реалізацією спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, МВС, МЗС, ДПСУ та НСЗУ.

Проєкт реалізований за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Академії електронного урядування Естонії в межах проєкту «EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека» і Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.