Веб-портал міста Люботин » Головна » 5 вересня - обговоренням стратегії екологічного розвитку міста за принципами нуль відходів

 5 вересня - обговоренням стратегії екологічного розвитку міста за принципами нуль відходів
Автор: Lubotin   Додано:3 вересня 2021   Переглядів:165   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

5 вересня - обговоренням стратегії екологічного розвитку міста за принципами нуль відходів



ЗАПРОШУЄМО ОДНОДУМЦІВ приєднатися до щорічної події - бренд-аудиту, який цього року пройде у Люботині, друге місто, яке заявило про амбітні плани стати містом zero waste.


Цього року команда Kharkiv zero waste знов долучиться до Бренд-аудиту від Міжнародного руху Breek From Plastic (українські координатори Zero Waste Alliance Ukraine).
ЩO це? бренд-аудит - акція спрямована на аналіз морфологічної структури відходів (їх складу) для подальшої розробки і прийняття рішень щодо управління відходами.
 
Де? Передбачається 2 локації:
- Центральний парк (Светлана, 096079 11 86)
- вул. Будівельна, жітловий масив, місце збору твердих побутових відходів (Анна, 067 761 81 18)
Після заходу (орієнтовно 13.30) у парку пройде зустріч з обговоренням стратегії екологічного розвитку міста за принципами нуль відходів
 
Коли? 5 вересня о 11:00-15:00.
Що будемо робити: вивертати смітники і аналізувати їх склад, повірте - буде точно цікаво ????????.
Для чого ми це робимо: для розробки пропозицій управління відходами. Крок №1 - аналіз складу відходів. Ми робимо перше мінідослідження, щоб запропонувати рішення - як вже це зробили у Львові)
З собою необхідно мати: гарний настрій, бути у спортивному чи зручному одязі, маски, воду, за бажанням - термос з чаєм та смачненьким.
Надамо: рукавички багаторазові (але бажано взяти з собою), сміттєві пакети, бланки для заповнення.
 
#WABA2021 - Waste Audit Brand Audit 2021
Контекст: на сьогодні переважна більшість громад не мають даних з аналізу морфології відходів, існує брак інформації про те, які в містах утворюються відходи, хто їх утворює та хто має нести за це відповідальність. Такі дані дозволять пропонувати правильні рішення на рівні муніципалітету / ТГ (для ефективної розробки місцевих планів управління відходами, потрібно мати дані щодо того скільки і яких відходів продукується). Місту необхідно розуміти, які відходи переробляються і які ні, відповідно, організувати пошук рішень на основі даних.