Веб-портал міста Люботин » Головна » В Україні запустили електронний кадастр заповідних територій

 В Україні запустили електронний кадастр заповідних територій
Автор: Lubotin   Додано:8 вересня 2021   Переглядів:171   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

В Україні запустили електронний кадастр заповідних територій

Кадастр уже містить дані про 88% територій природно-заповідного фонду України.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/111673

 

Новий інструмент – відкритий електронний державний кадастр територій та об’єктів природно-заповідного фонду – презентувало Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Кадастр розміщений на вебпорталі #ЕкоСистема. Необхідність його створення була передбачена ще Законом України «Про природно-заповідний фонд України» 1992 року.

«Кадастр уже містить дані про 88% територій природно-заповідного фонду України. Тут можна знайти не лише відомості про назву, категорію, площу, місце розташування чи землекористувача. Головне, що тут відображена інформація про межі, як на загальній картосхемі, так і в описовій частині про кожну територію чи об’єкт ПЗФ», - розповів Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

Він повідомив, що у червні 2021 року зробили перший крок, аби спростити доступ до інформації. Оприлюднили мінімальний набір інформації про більше ніж 7 тис. територій та об’єктів природно-заповідного фонду на Публічній кадастровій карті в окремому шарі «Природно-заповідний фонд». Разом з екологічними підрозділами облдержадміністрацій зібрали всю наявну первинну інформацію про ці території та оприлюднили їх, попередньо оцифрувавши.

Новий ресурс буде корисним:

  • при плануванні подорожей та відпочинку;
  • оформленні земельних ділянок; плануванні бізнесу;
  • здійсненні громадського контролю;
  • розробці документів просторового планування;
  • для реалізації проектів соціально-відповідального бізнесу та волонтерів.