Веб-портал міста Люботин » Головна » До Дня фармацевтичного працівника

 До Дня фармацевтичного працівника
Автор: Lubotin   Додано:14 вересня 2021   Переглядів:177   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

До Дня фармацевтичного працівника

Пресвипуск

 

Щорічно в Україні в третю суботу вересня відзначається професійне свято – День фармацевтичного працівника. Дата встановлена Указом Президента України № 1128/99 від 07.09.1999. У цьому році свято припадає на 18 вересня. Це свято всіх, хто пов’язаний з виробництвом ліків та контролем якості лікарських засобів.

Однією з пріоритетних Цілей сталого розвитку є забезпечення здорового способу життя та сприяння благополуччю для всіх у будь-якому віці. Невід'ємною частиною цього процесу є забезпечення людей сучасними якісними та доступними лікарськими засобами. Тому робота фармацевта спрямована на збереження головного багатства – здоров’я нації.

У січні–липні 2021 р. за видом діяльності "Виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів" середньооблікова кількість штатних працівників становила 4007 осіб, середньомісячна заробітна плата штатного працівника – 13946 грн.

У 2020 р. через торгову мережу підприємств роздрібної торгівлі області населенню реалізовано фармацевтичних товарів на 6,6 млрд.грн. Вартість проданих фармацевтичних товарів становила 10,6% у роздрібному товарообороті. У загальному обсязі продажу фармацевтичних товарів продукція вітчизняного виробника склала 45,5%.

Харківська область є експортером фармацевтичної продукції, працюючи в цьому напрямі з партнерами із 27 країн світу. У 2020 р. обсяг експорту фармацевтичної продукції склав 23,0 млн.дол. США.

Щиро вітаємо фармацевтів, провізорів, дистриб’юторів, співробітників фармацевтичних виробництв із професійним святом! Ваша сумлінна та наполеглива праця, професійна майстерність – запорука нашого здоров’я та повноцінного життя. Бажаємо здоров’я і успіхів у вашій важливій справі. Хай щастя, добро та достаток панують у ваших оселях!

 

Заступник начальника
Головного управління статистики
у Харківській області                                                                             
Марина ТУР