Веб-портал міста Люботин » Головна » Формування здорового способу життя - відмова від шкідливих звичок

 Формування здорового способу життя - відмова від шкідливих звичок
Автор: Lubotin   Додано:13 квітня 2011   Переглядів:24889   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 8)

Найбільш коштовний дарунок, що людина отримує від природи- здоров'я. Недарма в народі кажуть: "Здоровому все здорово!" Про цю просту і розумну істині варто пам'ятати завжди, а не тільки в ті моменти, коли в організмі починаються збої і ми змушені звертатися до лікарів, вимагаючи від них часом неможливого. Якою б досконалою не була медицина, вона не може позбавити кожного від усіх хвороб. Людина сама творець свого здоров'я! Замість того щоб марити про "живу воду" і інших чудотворних еліксирах, краще з раннього віку вести активний та здоровий спосіб життя, гартуватися, займатися фізкультурою і спортом, дотримуватися правил особистої гігієни - словом, домагатися розумними шляхами справжньої гармонії здоров'я. Основні елементи здорового способу життя - оптимальний руховий режим, особиста гігієна, раціональне харчування, відмова від шкідливих звичок, позитивний настрій.

З кожним роком все більше людей активно вкорочують своє життя пристрастю до алкоголю і куріння, або того гірше - до наркотиків. Враховуючи ці реалії, стає очевидним бажання багатьох людей стати на шлях здорового способу життя і виховати усвідомлення цього в дітях.

 

Відмова від шкідливих звичок - найперший і суттєвий крок до оптимізації життя. Без цього ваші прагнення не досягнуть гармонії здорового способу життя.

Етапи відмови від шкідливих звичок:

 

1. Не підтримуйте погані звички.

Уявіть, що наші погані і хороші звички - це два вовка, які постійно борються один з одним. Питання: хто переможе? Відповідь: той, якого ви годуєте.

Перестаньте "годувати", підтримувати, давати поблажки вашим поганим звичкам.

 

2. Змініть погані звички на хороші.

Взагалі відмовитися - це ще не все. Замість поганої звички залишається вакуум, який треба заповнити. Інакше його заповнить все та ж шкідлива звичка, яка повернулася на своє законне місце.Заповніть цей вакуум гарним заняттям.

 

3. Не звертайте уваги на дискомфорт.

Не опускайте руки після перших же перешкод. Нічого не дається легко, тим більше відмова від того, що вже давно міцно увійшло у ваше життя.

Початковий етап - найважчий. Але далі буде все легше і легше. Пам'ятайте - труднощі не будуть тривати вічно.

 

4. Не робити жодних винятків.

Якщо вже ви вирішили відмовитися від шкідливих звичок, ні в якому разі не давайте поблажок. Як тільки ви починаєте думати: "Сьогодні такий нервовий день, можна і покурити разок" - ваші шкідливі звички починають відвоювати собі місце. Шлях винятків - це ілюзія відмови від звички. З кожним днем кількість винятків буде збільшуватися, поки погана звичка не займе своє місце знову.

 

Директор ЛюботинськогоМЦСССДМ

Микитенко М.Ю.