Веб-портал міста Люботин » Головна » До уваги мешканців громади!

 До уваги мешканців громади!
Автор: Lubotin   Додано:23 вересня 2021   Переглядів:164   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

До уваги мешканців громади!



З з 00 год. 00 хв. 23 вересня 2021 року встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України

На виконання пункту 23 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), рішенням чергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21 вересня 2021 року (протокол №35) встановлено з 00 год. 00 хв. 23 вересня 2021 року «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України, відповідно до якого забороняється:

1. Перебування в громадських будинках і спорудах,  громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту,  зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

2. Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу,  підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні.

3. Самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

4. Проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад дві третини місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім рядом) у кожному окремому залі, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органу місцевого самоврядування. Також проведення матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів із глядачами з наповненістю споруд,  приміщень не більш як дві третини місць і за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних місць та за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов`язкового щоденного контролю за станом здоров`я учасників.

5. Здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, залізничному транспорті, у кількості більшій ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу визначеною в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням пасажирами під час перевезення засобів індивідуального захисту,  зокрема респіраторів або захисних масок,  що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.    

6. Діяльність суб`єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менш як 1,5 метра;

не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками,  що закривають ніс та рот, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

обслуговуються покупці без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками,  що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, за винятком обслуговування за межами будівлі суб`єкта господарювання (через вікна видачі, тераси тощо);

не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни).

7. Приймання відвідувачів у закладах культури з наповненістю залів понад дві третини місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім рядом) або понад 50 відсотків місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку розміщення, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому залі.

8. Розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій ніж 1,5 метри за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування  дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками,  що закривають ніс та рот,  у тому числі виготовлені самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв).

9. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти  у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

10. Проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти з більше ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

11. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім закладів освіти, в яких не менш як 80 відсотків працівників мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний,  внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної  вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати),  які включені Всесвітньою організацією охорони здоров`я  до  переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях,  негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг,  зокрема з використанням мобільного додатка Дія (Дія).  

12. Діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів загальної площі приміщення.


Відділ з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Люботинської міської ради.