Веб-портал міста Люботин » Головна » До 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру

 До 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру
Автор: Lubotin   Додано:23 вересня 2021   Переглядів:161   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

До 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру



29 вересня в школах пройде Національний урок пам'яті

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/111992

Захід організували Міністерство освіти і науки України та Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» з метою формування історичної правди про події Голокосту.

«Національний урок пам’яті покликаний сприяти формуванню стійкого негативного ставлення громадян до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя. Також урок має на меті розкрити сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлити тему розстрілів у Бабиному Яру, розвивати навички критичного мислення через аналіз джерел та розширити сучасне сприйняття процесу вивчення історії», - зазначають у Міністерстві освіти та науки України.

Для проведення заходу в 5-6, 7-8 та 9-11 класах підготовлено серію методичних рекомендацій та сценаріїв для вчителів. Зокрема, під час уроку буде використовуватися освітня платформа «Червона точка пам’яті», яка дозволить учням зробити свій внесок у колективне знання про Голокост і Другу світову війну. За допомогою платформи кожен школяр зможе додати на карту свою «червону точку» у вигляді записаного спогаду, копії документа із сімейного архіву, знахідки з місцевого музею або інформації про пам’ятник жертвам Голокосту у відповідному населеному пункті. 

Усі матеріали підготовлені з урахуванням віку та емоційної зрілості школярів. Ознайомитися та завантажити матеріали можна тут.