Веб-портал міста Люботин » Головна » 26 вересня День вихователя і всіх дошкільних працівників

 26 вересня День вихователя і всіх дошкільних працівників
Автор: Lubotin   Додано:23 вересня 2021   Переглядів:323   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

26 вересня День вихователя і всіх дошкільних працівників



Пресвипуск до Дня вихователя і всіх дошкільних працівників

 

Щорічно в Україні в останню неділю вересня відзначається День вихователя і всіх дошкільних працівників. У цьому році свято припадає на 26 вересня. Якісна дошкільна освіта та виховання, що є одним з найважливіших напрямів Цілей сталого розвитку, – це фундамент ментально здорового, толерантного, розвиненого суспільства.

На кінець 2020 р. в області працювало 753 заклади дошкільної освіти, в яких перебувало 74,1 тис. дітей.

Облікова кількість штатних працівників закладів дошкільної освіти в Харківській області на кінець 2020 р. становила 18,3 тис. осіб. Педагогічний персонал складав 7507 осіб, з них 4951 вихователь. Серед дошкільних працівників – вихователі-методисти, соціальні педагоги, учителі-дефектологи, учителі-логопеди, музичні керівники, інструктори з фізкультури та інші категорії працівників.

Крім того, важливий внесок у піклування про дітей має технічний персонал – медичні працівники, помічники вихователів, працівники кухні тощо, кількість яких становила 10,8 тис. осіб.

З нагоди свята вітаємо всіх працівників закладів дошкільної освіти – людей, які присвятили своє життя роботі з дітьми. Міцного здоров’я, творчого вогнику, добробуту та злагоди! Нехай щасливі посмішки Ваших вихованців зігрівають Ваші серця теплом і любов’ю.

 

 

Заступник начальника
Головного управління статистики
у Харківській області                                                                             
Марина ТУР