Веб-портал міста Люботин » Головна » Міжнародні COVID-сертифікати можна згенерувати на порталі «Дія»

 Міжнародні COVID-сертифікати можна згенерувати на порталі «Дія»
Автор: Lubotin   Додано:27 вересня 2021   Переглядів:197   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Міжнародні COVID-сертифікати можна згенерувати на порталі «Дія»

Для цього потрібен лише електронний підпис. Діятиме COVID-сертифікат протягом 365 днів.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/112060

 

 

«Чим більше людей отримають щеплення, тим менша ймовірність настання червоного рівня епідемічної небезпеки. Вакцинація — це єдиний спосіб захистити себе від небезпечної хвороби та залишити жорсткі обмеження в минулому. Вакцинація двома дозами дозволяє отримати міжнародний COVID-сертифікат на рік, а це, крім захисту вашого здоров’я, надає вам і певний бонус — можливість подорожувати різними країнами в умовах пандемії», — зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Згенерувати COVID-сертифікат можна в кілька кліків. Потрібно авторизуватися на порталі «Дія». Вибрати послугу «Згенерувати COVID-сертифікат». Підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката, яком ви дозволяєте ЕСОЗ передати «Дії» медичні дані для COVID-сертифіката. Для підпису на порталі можна скористатися як Дія.Підписом, який ви згенерували в застосунку «Дія», так і будь-яким іншим електронним підписом. Як отримати електронний підпис, можна дізнатися за посиланням.

Після отримання вашого підпису під Повідомленням про згоду надати медичні дані «Дія» надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF. Ви можете його роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

Як згенерувати міжнародний COVID-сертифікат із порталу «Дія», дивіться у відео