Веб-портал міста Люботин » Головна » 30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

 30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек
Автор: Lubotin   Додано:28 вересня 2021   Переглядів:208   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек



Пресвипуск

 

Щорічно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек, що свідчить про великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури. Бібліотеки – це потужні інформаційні і комунікаційні центри, які включені в усі сфери суспільного життя.

Робота бібліотек та бібліотечних працівників сприяє досягненню Цілей сталого розвитку, збагачуючи паперові та електронні колекції бібліотечних фондів, проводячи освітні та просвітницькі заходи і акції, розвиваючи прагнення до знань.

У 2020 р. бібліотечне обслуговування Харківщини здійснювали 794 бібліотеки. Переважна більшість бібліотечних установ (578 од) функціонували у сільській місцевості. Бібліотечний фонд на кінець 2020 р. становив 17,4 млн. примірників. Діяльність бібліотечних закладів забезпечували 1787 працівників.

Протягом 2020 р. послугами бібліотек скористалося 513,9 тис. читачів, більше третини з яких – діти у віці до 18 років. Користувачам було видано понад 12 млн. книжок та журналів.

Шановні працівники бібліотечної сфери, щиро вітаємо вас зі святом! Бажаємо міцного здоров’я, радості і натхнення, цікавих зустрічей і відкриттів. Нехай це свято дарує вам чудовий настрій та теплі слова вдячності від шанувальників бібліотек як безмежного джерела для здобуття знань!

 

Заступник начальника
Головного управління статистики
у Харківській області                                                           
Марина ТУР