Веб-портал міста Люботин » Головна » 1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку

 1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку
Автор: Lubotin   Додано:30 вересня 2021   Переглядів:436   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку

Пресвипуск до Міжнародного дня людей похилого віку

 

У всьому світі 1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. В Україні в цей день відзначається і День ветерана.

Подолання бідності та голоду, покращення системи охорони здоров’я, скорочення нерівності та розвиток інфраструктури – зазначені Цілі сталого розвитку спрямовані не лише на підвищення рівня життя, а й на збільшення його тривалості. Можливість зустріти гідну старість – є вагомим показником розвиненості держави.

У міжнародній класифікації особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. За даними Держстату, практично кожен 6 мешканець в Україні – це особа похилого віку.

За оцінкою, на початок 2021 року чисельність постійного населення Харківської області у віці 65 років і старше становила 455 716 осіб, з них 305 273 жінки. Частка міського населення відповідного віку складала 78,3%.

У віковій структурі населення питома вага осіб у віці 65 років і старше складала 17,4%, у віці 60 років і старше – 24,6%.

Статус довгожителів, яким на початок цього року виповнилось 100 і більше років, мали 538 осіб, з них 389 жінок. Більшість довгожителів області (467 осіб) мешкали у сільській місцевості.

Дорогі ветерани, представники старшого покоління! Прийміть слова щирої вдячності за все, що зроблено Вами заради нашого майбутнього. Міцного здоров’я, довголіття, злагоди та нехай кожну хвилину Ваші серця наповнюються гордістю за успіхи дітей і онуків. Миру Вам, нескінченого оптимізму та достойної якості життя!

 

Заступник начальника
Головного управління статистики
у Харківській області                                                                                 
Марина ТУР