Веб-портал міста Люботин » Головна » 30 вересня Україна відзначає день усиновлення

 30 вересня Україна відзначає день усиновлення
Автор: Lubotin   Додано:1 жовтня 2021   Переглядів:180   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

30 вересня Україна відзначає день усиновлення

Пріоритетнішою формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян є усиновлення.

Це свято доброти та  милосердя  яке невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Це національне свято усиновителів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів, що прийняли в свої сім’ї дітей, які при різних обставинах втратили рідних батьків.

Усиновлення – це важливий і відповідальний крок, який потребує великої духовної сили, віри, надії, любові та мудрості.

З метою забезпечення права кожної дитини на виховання в сім’ї, в Україні швидкими темпами розвивається система усиновлення, яке є прикладом відродження справжніх родинних цінностей та збереження сім’ї.

Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих. Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави.

На сьогоднішній день на території Люботинської ОТГ функціонує 3 прийомні сім’ї, в яких виховується 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому 8 дітей-вихованців та 7 діток, усиновлених громадянами громади. Ці сім’ї дали кожній дитині найважливіше – щастя мати родину, батьківську турботу і тепло. Але є хлопчики і дівчатка, які ще чекають такої бажаної для них родини.

Бажаємо батькам і дітям міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові. Хай у Ваших домівках завжди панують спокій і затишок, нехай Ваше життя буде безхмарним та заможним.

Нехай прийняте Вами рішення про усиновлення дитини стане одним із найкращих рішень у Вашому житті. Хай любов, ласка, доброта, взаєморозуміння та відвертість допоможуть вам у будівництві міцного, довголіття власної родини.

Для отримання більш детальної інформації Ви можете звернутися до служби у справах дітей виконавчого комітету Люботинської міської ради Харківської області за номером: (057)7410199, або завітати до нас за адресою: вул. Ушакова, 1-а, м. Люботин, Харківська область.


З повагою,  Служба у справах дітей