Веб-портал міста Люботин » Головна » 7 листопада - День працівника соціальної сфери

 7 листопада - День працівника соціальної сфери
Автор: Lubotin   Додано:4 листопада 2021   Переглядів:158   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

7 листопада - День працівника соціальної сфери

Пресвипуск до Дня працівника соціальної сфери

 

Щорічно в Україні у першу неділю листопада відзначається професійне свято – День працівника соціальної сфери. У цьому році свято припадає на 7 листопада.

Соціальна сфера є важливою умовою забезпечення сталого розвитку та включає задоволення потреб населення у соціальному захисті, медичних послугах, освіті, культурі, щоб кожен мав змогу вільно реалізувати свій потенціал. Турбота про соціально незахищені категорії населення, забезпечення соціальних гарантій, прав і свобод людини – це надважливі завдання, які щодня виконують працівники соціальної сфери.

Середньооблікова кількість штатних працівників у сфері надання послуг догляду та соціальної допомоги у січні–вересні 2021 р. в Харківській області склала 5882 особи.

На початок 2021 р. на Харківщині проживало 773,6 тис. пенсіонерів, з них 477,6 тис. жінок. Середній розмір призначених місячних пенсій чоловіків становив 4365 грн, жінок – 3064 грн. На обліку в органах соціального захисту перебували 164,6 тис. осіб з інвалідністю, з них дітей до 18 років – 9,3 тис. Спеціального автотранспорту для інвалідів потребувало 4108 осіб.

У 2020 р. в області діяли 44 територіальні центри соціального обслуговування, 18 будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю (дорослих, дітей і молоді), 2 центри (відділення) обліку бездомних громадян. Ними обслуговано майже 84 тис. осіб. Кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на кінець 2020 р. становила 4393 особи.

З нагоди професійного свята вітаємо соціальних працівників – людей, які щоденно піклуються про ветеранів війни і праці, людей похилого віку, інвалідів, пенсіонерів, дітей-сиріт, безробітних, підтримують малозабезпечені та багатодітні сім’ї, допомагають здолати життєві труднощі, знайти вихід із скрутних ситуацій. Щиро бажаємо вам міцного здоров’я, сил, невичерпної енергії, щастя, достатку та добра!

 

Заступник начальника
Головного управління статистики
у Харківській області                                                                                 
Марина ТУР