Веб-портал міста Люботин » Головна » На Харківщині продовжують відповідати на питання про податкову амністію

 На Харківщині продовжують відповідати на питання про податкову амністію
Автор: Lubotin   Додано:8 листопада 2021   Переглядів:158   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

На Харківщині продовжують відповідати на питання про податкову амністію


Сьогодні в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Харківській області Євген Огієнко в режимі «гарячої лінії» консультував стосовно подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації та сплати відповідного збору.

Під час зазначеного заходу громадяни  мали можливість задавати питання за допомогою телефону або спілкуватися з фахівцем податкової служби через платформу ZOOM.

Зокрема, податківець відповів на питання чи підлягає одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню нерухоме майно, яке було придбано за рахунок коштів, з яких були сплачені усі податки та збори.

Він повідомив, що добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

При цьому скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Таким чином, якщо фізична особа має у власності нерухоме майно, яке було придбано за рахунок коштів, з яких були сплачені усі податки та збори, передбачені нормами чинного законодавства, то подавати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію такій фізичній особі не потрібно.