Веб-портал міста Люботин » Головна » Про одноразове (спеціальне ) добровільне декларування

 Про одноразове (спеціальне ) добровільне декларування
Автор: Lubotin   Додано:10 листопада 2021   Переглядів:163   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Головне управління ДПС у Харківській області інформує

Про одноразове (спеціальне ) добровільне декларування

   Головне управління ДПС у Харківській області інформує Вас про те, що 21.07.2021 року набрав чинності Закон України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їх активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон № 1539).
   Доводимо до Вашого відома, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.
  Прийнятий Закон № 1539 створює умови легалізації активів , які були приховані від оподаткування та надає можливість фізичним особам самостійно виправити допущені у минулому помилки та порушення, шляхом добровільного декларування активів.
  Добровільне декларування активів фізичними особами забезпечує додаткову прозорість та сприяє належній сплаті податків у подальшому, а також підвищує загальний рівень податкової культури.
Разом з тим, Законом № 1539 суб’єктам декларування надаються гарантії, а саме:
  • Не проводиться податкова перевірка щодо джерела отримання доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані активи;
  • Одноразові (спеціальні)добровільні декларації, а також відомості, що містяться в них, не можуть бути використані в рослідуваннях та /або перевірках, а також доказах у кримінальних провадженнях, справах про адміністративні правопорушення, цивільних та адміністративних справах стосовно декларанта;
  • Відомості, що містяться у деклараціях є конфіденційними та не підлягають розголошенню;
  • Звільнення від сплати податків і зборів доходів, з яких не було сплачені податки і збори та за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані активи.
   Водночас наголошуємо, що в подальшому на законодавчому рівні буде запроваджено нові правила контролю доходів та витрат фізичних осіб.
 
Головне управління ДПС
у Харківській області