Веб-портал міста Люботин » Головна » РІЧНИЙ ЗВІТ (11.2020-11.2021) ДЕПУТАТА ЛЮБОТИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ VIІІ СКЛИКАННЯ

 РІЧНИЙ ЗВІТ (11.2020-11.2021) ДЕПУТАТА ЛЮБОТИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ VIІІ СКЛИКАННЯ
Автор: Lubotin   Додано:10 листопада 2021   Переглядів:127   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

РІЧНИЙ ЗВІТ (11.2020-11.2021) ДЕПУТАТА ЛЮБОТИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ VIІІ СКЛИКАННЯ

Депутатка Люботинської міської ради Кучеренко Світлана Олександрівна

  РІЧНИЙ ЗВІТ (11.2020-11.2021) Депутатки Люботинської міської ради Світлани КУЧЕРЕНКО
 
Контактні дані депутата:
  • контактний телефон: 099 314 65 66
  • електронна пошта: s7577785@gmail.com
  • Член фракції «Сила Людей»
  • Заступник голови постійної депутатської комісії з питань прав людини, законності, регламенту, місцевого самоврядування, депутатської діяльності і етики
  • Помічниці — консультанти:
Надія СИДОРЕНКО
Ольга ТОПАНОВА
 
    За звітний період відбулось 16 сесій міської ради, 4 з яких – позачергові. За вказаний період було розглянуто 1123 проєкти рішень, з яких 961 рішення було прийнято за такими напрямками діяльності:
-   з питань бюджету;
-   з організаційних питань;
-   з  економічних питань;
-   з питань ЖКГ;
-   з гуманітарних питань;
-   з питань врегулювання земельних відносин.
Проведено 15 засідань постійної депутатської комісії з питань прав людини, законності, регламенту, місцевого самоврядування, депутатської діяльності і етики.
    За звітний період, з поважних причин мною було пропущено 2 пленарних засідання та 2 позачергових пленарних засідання.
 
У своєї діяльності дотримуюсь чинних правових норм, вживаю заходи щодо запобігання порушення законних прав громадян Люботинської ОТГ та порушення чинного законодавства посадовими особами місцевого самоврядування.
На письмові і усні звернення громадян (в телефонному режимі, соціальних мережах, при зустрічі), мною вживаються заходи щодо їх вирішення. Також, мною проводиться інформування громадян Люботинської ОТГ в соціальних мережах щодо моєї діяльності, питань, які стосуються нашої громади, тощо.
     
За звітній період мала виступи на пленарних засіданнях, засіданнях виконкому по питанням життєдіяльності міста, безпеки громадян, послуг перевезення пасажирів та інших питаннях.
  • Подано депутатських звернень – 26. 
Направлені депутатські звернення до:
  • Прем'єра — міністра України Дениса ШМИГАЛЯ  щодо прийняття поправки до Постанови № 1081 від 03.12.2008 року. Дана поправка була направлена щодо проведення прозорого та відкритого конкурсу по обранню переможця на приміських автобусних маршрутах.
  • Голови постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг Дмитра АЛЬБОЩЕГО щодо вирішення питання несанкціонованих звалищ ТПВа саме, знайти шляхи вирішення даної проблеми з залученням фахівців або скористатися успішним кейсом інших громад, де така проблема була вирішена та розглянути можливість створення структурного підрозділу ЛМР, робота якого буде направлена саме на вирішення даної проблеми.
  • Мерефянського відділення АТ “Харківгаз” Юрія МАСЛЮКА щодо відновлення порушених прав споживача в особі Гінц А.М. та приведення даних відносин (споживач та надавач послуг) в законну площину згідно діючого чинного законодавства України.
  • Начальника Люботинського відділення поліції Харківського відділу поліції ГУНП в Харківській області Дмитра ЗАБІГАЙЛО щодо крадіжки чи незаконного демонтажу дитячого майданчика, який знаходиться на балансі КП ВУКГ ЛМР ХО.
 
Направлені депутатські звернення до Люботинської міської ради щодо:
 
  • вжиття заходів для приведення в законну площину надання послуг пасажирських перевезень приміським маршрутом № 1502 “Харків — Люботин” мешканцям Люботинської територіальної громади;
  • виконання доручення, яке було надано мені, як депутату від мешканців р-ну Солодівки, а саме:
 1. Капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Табірна (місцевий маршрут № 3 від зупинки вул. Петрівська до дамби і частково на дамбі).
2. Встановлення двох зупиночних павільйонів (зупинки: вул. Кооперативна — КЗ “Дивосвіт”; вул. Петрівська).
3. Поточний ремонт вул. Покровської від № 21 до № 27, пров. Покровського (грейдерування з підсипкою щебенню).
4. Влаштування водостоку по вул. Покровська (номери 21а — 23а).
5. Проведення ремонту колодязів (вул. Петрівська, вул. Покровська);
  • вжиття заходів та виділення коштів на заміну зношеної водопровідної мережі по вул. Веселій;
  • виконання рішення виконавчого комітету Люботинської міської ради № 23 від 13 лютого 2018 року “Про впровадження Технологічної схеми роздільного збирання твердих побутових відходів та затвердження Плану заходів щодо запровадження роздільного збирання твердих побутових відходів на території Люботинської міської ради”;
  • встановлення дитячого майданчика за адресою вул. Слобожанська (м-н “Теплота”) та притягнення винних осіб до відповідальності. З'ясування законності реалізації спиртних напоїв торговим закладом, який знаходиться поруч дитячого майданчика;
  • вимоги призупинити дію рішення “Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд» Ольховській Ганні Сергіївні” для з'ясування законності доданих документів до даного проєкту рішення;
  • прийняття заходів до громадян, які порушують правила благоустрою, а саме, зливають стоки з каналізації на вулицю та не реагують на вимогу квартального та припису спеціалістів відділу благоустроя;
  • забезпечення депутатської діяльності депутатів Люботинської міської ради VIII скликання та виконання ними встановлених чинним законодавством повноважень та прав, а саме, розробити Програму забезпечення депутатської діяльності депутатів Люботинської міської ради на 2021 рік;
  • створення робочої групи, яка розробить алгоритм призначення та використання ставків, які є на території  Люботинської ОТГ;
  • доукомплектування дитячо-спортивного майданчику за адресою: вул. Табірна, 9 та виділення коштів в сумі 23 616 гривень згідно до Програми соціально-економічного розвитку міста  Люботина на 2021 рік;
  • виконання міським головою своїх прямих посадових обов'язків для вжиття заходів для  приведення в законну площину надання послуг пасажирських перевезень приміським маршрутом № 1502 “Харків — Люботин” мешканцям Люботинської територіальної громади внаслідок двох ДТП.
 
      На розгляд депутатів Люботинської міської ради, мною було подано проєкт рішення:
  • Про скасування рішення ХІ сесії ЛМР 8 скликання від 25.05.2021 року № 493 “Про затвердження проекту землеустрою та передачу у приватну власність земельної ділянки щодо відведення земельної ділянки гр. Ольховській Ганні Сергіївні”.
 
Приймала участь в робочій групі, яка розглядала підняття тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на місцевих маршрутах перевізником ФО-П Павленко Ю.В. Перевізнику, ще раз було наголошено щодо неналежного виконання Договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом та невідповідністю послуг перевезення пасажирів тим умовам, які зазначені в Договорі.
16 жовтня 2021 року з помічником — консультантом Ольгою ТОПАНОВОЮ була присутня на конференції представників громадян за місцем проживання в межах кварталів №31, №55 щодо створення органу самоорганізації населення- квартального комітету “Барвінок” на території ЛМР шляхом злиття кварталів №31, №55. На зустрічі представників громадян було поінформовано про роботу ЛМР та наданні відповіді на запитання.
Кожен рік приймаю участь в семінарах, тренінгах, школах щодо підвищення знань та отримання навичок для роботи в міській раді. В 2020 - 2021 роках тричі пройшла навчання в “Просторі Гідності” офлайн і двічі онлайн навчання з “Політичною Освітою”. Брала участь у заходах з політичного лідерства та розбудови демократії в Україні в рамках проекту Школа жінок-політиків”.
На всі письмові та усні звернення громадян до мене щодо порушення їх прав, скарги на послуги перевізників, благоустрою, місцевого самоврядування та інших структур і підрозділів, надавала всебічну допомогу. Зверталася до народного депутата України Павла Сушка, помічника народного депутата України Євгена Пивоварова, начальника Люботинського відділення поліції Харківського відділу поліції ГУНП в Харківській області, начальника ВУКГ ЛМР ХО, начальника ВККУ ЛМР ХО, Люботинської міської ради, виконавчого комітету, відділу освіти, голів квартальних комітетів.
За звітній період помічниця - консультант Ольга ТОПАНОВА вивчала наболілі питання людей з інвалідністю (маються на увазі і діти). Отримавши 33 звернення від громадян, вона в серпні 2021 року звернулася до профільної постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту та питань охорони здоров’я та соціального захисту населення з проханням розглянути зазначені в звернені пропозиції, підтримати їх та винести для розгляду на чергову сесію міської ради. Пропозиції стосувалися питання безкоштовних ліків, створення служби соціального таксі та можливості людям з інвалідністю жити повним життям в нашій громаді. Нарешті 26 жовтня 2021 року прийняте рішення “Про створення служби з перевезення “Соціальне таксі” при відділенні денного перебування ТЦСО ЛМР”.
 
До виконання депутатських обов’язків ставлюся відповідально.
Вважаю, що  моїм виборцям не буде соромно за свій вибір. 
 
Світлана КУЧЕРЕНКО