Веб-портал міста Люботин » Головна » Харківщина долучилася до інформкампанії з нагоди Всесвітнього дня якості

 Харківщина долучилася до інформкампанії з нагоди Всесвітнього дня якості
Автор: Lubotin   Додано:10 листопада 2021   Переглядів:145   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Харківщина долучилася до інформкампанії з нагоди Всесвітнього дня якості



Державна служба якості освіти розпочала інформаційну кампанію про те, які чинники впливають на якість освіти та які інструменти сприяють її забезпеченню.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/112834

 

Як повідомили в управлінні Державної служби якості освіти у Харківській області, зараз в Україні запроваджується нова система забезпечення якості освіти, що складається із кількох частин. Одним із її напрямів є інституційний аудит шкіл, що проводиться Державною службою якості освіти та її територіальними органами, а також внутрішня система оцінювання якості, яку реалізують заклади освіти для самооцінювання своєї освітньої діяльності.

Інституційний аудит – це зовнішнє оцінювання роботи школи, під час якого незалежні експерти оцінюють освітні та управлінські процеси. Аудит має на меті проаналізувати та оцінити якість освітньої діяльності шкіл та надати закладам та їх засновникам рекомендації і підтримку у вдосконаленні роботи.

У 2021 році управління Державної служби якості освіти у Харківській області провело такий аудит 14 закладів загальної середньої освіти. За результатами аудиту керівники та засновники шкіл отримали висновки та рекомендації щодо подолання виявлених проблем.

«Серед досягнень шкіл області можна відзначити наявність стратегій розвитку закладу, забезпечення комфортних і безпечних умов навчання та праці, розробку власних антибулінгових політик, збільшення використання вчителями цифрових технологій в освітньому процесі. Водночас узагальнені результати проведених інституційних аудитів свідчать про наявність спільних проблем: реалізація принципів педагогіки партнерства, урахування викликів дистанційного навчання, формування в учнів відповідального ставлення до навчання, врахування думки учительської, учнівської та батьківської спільноти під час розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладі», – зазначила начальник управління Державної служби якості освіти у Харківській області Світлана Вольянська.

Довідка. З 1995 року в усьому світі у другий тиждень листопада під егідою ООН за рішенням Європейської комісії відзначається Європейський тиждень якості.