Веб-портал міста Люботин » Головна » До Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку

 До Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку
Автор: Lubotin   Додано:12 листопада 2021   Переглядів:168   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

До Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку

Пресвипуск

 Щорічно в Україні 16 листопада відзначається професійне свято – День працівників радіо, телебачення та зв’язку.

Це свято об’єднує людей різних професій: журналістів, редакторів, видавців, режисерів, операторів, фахівців зв’язку – всіх тих, хто забезпечує одне з основних прав громадян – право на отримання інформації. Завдяки ним ми щодня дізнаємося про події у світі, відкриваємо широкі можливості для контактів і спілкування.

Радіо, телебачення та інтернет-комунікації відіграють важливу роль в житті нашого суспільства та сприяють досягненню Цілей сталого розвитку. В епоху цифрових технологій медіа- та інформаційна грамотність є невід’ємною складовою сучасного інформаційного суспільства.

У 2020 р. кількість зайнятих працівників у суб’єктів господарювання за видом діяльності "Інформація та телекомунікації" становила 38467 осіб, у тому числі у фізичних осіб-підприємців – 30754 особи.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника за цим видом діяльності у січні–вересені 2021 р. становила 29602 грн.

У І півріччі 2021 р. експорт послуг у сфері телекомунікацій, комп’ютерних та інформаційних послуг становив 169,7 млн.дол. США, імпорт – 1,2 млн.дол.

За даними вибіркового опитування домогосподарств, у 2020 р. мали в наявності та користувалися мобільним телефоном (смартфоном) 91,7% осіб, які проживали в домогосподарствах; доступ до послуг Інтернету вдома мали 81,8% домогосподарств області.

Шановні працівники мас-медіа, теле- та радіокомунікацій, прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята. Бажаємо успіхів у професійній діяльності, невтомного творчого пошуку, цікавих редакційних завдань та сюжетів, оригінальних ідей та вдалої їх реалізації. Міцного здоров'я, миру та благополуччя вам і вашим сім'ям!

 
Заступник начальника
Головного управління статистики
у Харківській області                                                                                 
Олександр ЖУРАВЕЛЬ