Веб-портал міста Люботин » Головна » На Харківщині реалізують пілотний проєкт профілактики залежностей у школярів

 На Харківщині реалізують пілотний проєкт профілактики залежностей у школярів
Автор: Lubotin   Додано:18 листопада 2021   Переглядів:157   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

На Харківщині реалізують пілотний проєкт профілактики залежностей у школярів

Про це під час наради з головами територіальних громад Харківської області 17 листопада повідомив керівник ХОДА Олександр Скакун.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/112984

 

Він відзначив, що регіон готовий до реалізації проєкта й що ця робота перебуває на контролі Міністра внутрішніх справ України. Подробиці щодо «пілота» розповіла радниця Міністра внутрішніх справ України Ганна Міщенко.

«МВС буде пілотувати проєкт саме на Харківській області, тому що тільки ви є в нас чіткою вертикаллю, саме ваша область є тією, з якою не страшно щось робити. Ми точно розуміємо, що ви займаєтесь своїми громадянами – на противагу іншим областям», - відзначила радниця міністра.

Вона пояснила, що «пілот» включатиме тренінги для вчителів та налагодження взаємодії між освітянами та органами ювенальної превенції.

«Суть проєкту така: ми хочемо на базі дитячої клініки Охматдит виробити методологію тренінгів, і вже з цим працюємо, щоб вчителі могли побачити, що дитина є залежною або вживає, або є розповсюджувачем. Ми хочемо навчити ваших вчителів це бачити. Зробити проєкт освітян та ювенальної превенції, які донесуть батькам, що це не перехідний вік, це не питання гормонів, а дитина - на порозі проблеми. Тим самим ми запропонуємо батькам відвести своїх дітей на психологічне консультування, для цього вже напрацьовуємо алгоритм із вашими дитячими клініками. Також, якщо дитина є розповсюджувачем, ми плануємо ставити її на ювенальний облік», - повідомила радниця міністра.

Вона відзначила, що, на жаль, зараз «діти є не тільки тими, проти кого вчиняють протиправні дії, але є й тими, хто ці дії вчиняє». Зокрема, за статистикою, найголовніші розповсюджувачі наркотиків сьогодні – це діти, тому що до 16 років вони не є осудними.

Під час наради також розглянули питання про стан цивільного захисту в територіальних громадах, створення та функціонування в них підрозділів місцевої пожежної охорони. А також – питання впровадження безбар’єрного простору, ефективності використання державного майна в Харківській області та співфінансування центральних районних лікарень із бюджетів територіальних громад.