Веб-портал міста Люботин » Головна » Документальний фільм «Розірви коло» варто подивитись кожному!

 Документальний фільм «Розірви коло» варто подивитись кожному!
Автор: Lubotin   Додано:18 листопада 2021   Переглядів:346   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Міністерство соціальної політики України:

Документальний фільм «Розірви коло» варто подивитись кожному!

 

Джерело: https://www.msp.gov.ua/news/20982.html

 

 

16 листопада в кінотеатрі Жовтень у межах інформаційної кампанії протидії домашньому насильству відбувся допрем’єрний показ документального фільму «Розірви коло». Наприкінці листопада фільм з’явиться у відкритому доступі в мережі інтернет.

«Серед нас живуть потенційні кривдники й жертви. Вгадати у собі потенційного кривдника – це найголовніше, що можна зробити для себе й майбутнього, щоб розірвати коло насильства. Мені дуже сподобалося порівняння з кінцуґі – японським мистецтвом ремонту посуду. Коли розбиті речі склеюють, вони коштують набагато дорожче, ніж «здорові», цілі. Так само і «склеєні», зцілені стосунки – набагато цінніші. Я в захваті від героїнь фільму – Іви та Олександри, їхньої сили й сміливості», - звернулась до глядачів та гостей показу перша леді України Олена Зеленська .

Ідея фільму належить Почесній Амбасадорці Фонду ООН у галузі народонаселення Masha Efrosinina. Режисеркою фільму є Єлизавета Сміт — одна з найяскравіших молодих режисерок країни. Даний проект реалізований завдяки підтримці Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, а також Уряду Великої Британії.

Марина Лазебна, коментуючи стрічку, зазначила: «Цей фільм є справжнім мистецтвом, адже буквально змушує глядача відчувати, переживати певний емоціний досвід та думати.

Через історії двох жінок він розповідає, який страшний відбиток насильство накладає на життя, як діти переносять насильство в подальшому в свої власні сім’ї, про відвертість перед собою та справжню мужність, які потрібні для того, щоб визнати себе кривдником або постраждалим. Але найголовніше – він показує, що розірвати коло насильства цілком реально, і важливо наважитись і зробити перший крок.

Ця стрічка про кожного з нас. Про те, в якому суспільстві ми хочемо жити. Або ми як суспільство платитимемо все більшу ціну понівеченими долями, передаємо у спадок наступним поколінням «матрицю насильства». Або кожен з нас бере на себе відповідальність за те, щоб постраждалі не стигматизувались, насильство не було «приватною справою», не замовчувалось і у жодному випадку, за жодних обставин не вважалось нормою і не залишалось без реагування».