25 років болю
Автор: Lubotin   Додано:27 квітня 2011   Переглядів:1329   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

«...Зелений край, колишній рай,

Краси шматки роздерті,

Отруйний дощ на чорний гай,

Тепер - це зона смерті..."

25 років болю

Чорнобиль... Це слово стало символом горя і страждань, покинутих домівок, ненароджених дітей, втраченого майбутнього. Спорожнілі будинки з розбитими вікнами вдивляються в душу, в саме серце, наче вони кричать і благають про допомогу. Холодом віє пустка... Жодної живої душі, а на підвіконні залишена дитиною лялька. Вона, як згадка про щасливе минуле, як надія на добре майбутнє, як доказ страшного сьогодення.

Вже 25 тривожних років віддаляє людство від страшної техногенної катастрофи століття, що сколихнула спокій української землі вибухом на Чорнобильській АЕС.

Вшановуючи пам'ять про героїв-ліквідаторів, 26 квітня на залізничному вокзалі ст.Люботин відбувся урочистий запуск нового електропоїзду під назвою "Чорнобилець", подарований люботинцям Південною залізницею.

 

25 років болю

 

Після запуску електропоїзду біля пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи в міському парку відбувся мітинг, присвячений 25-річниці чорнобильської катастрофи.

Міський голова Теличко Володимир Олексійович подякував героям-ліквідаторам за героїзм, проявлений в перші найскладніші дні після катастрофи і вручив ліквідаторам ЧАЕС Глущенку М. В., Гиренку М. М. та Козарю В. Л. Слобожанську почесну відзнаку « Чернобильська пошана».

Герой України, Почесний громадянин Харківської області, Почесний громадянин м.Люботина, депутата обласної ради, начальник Південної залізниці – Віктор Миколайович Остапчук вручив грошові винагороди.

 

25 років болю

 

Голова Люботинської організації Союзу «Чорнобиль України» Глущенко Микола Володимирович та член Люботинської організації Союз «Чорнобиль України» Семенова Валентина Іванівна згадали важкі дні роботи після трагедії.

Скорботою про померлих і ненароджених, болем живих був сповнений виступ учнів загальноосвітньої школи № 5

Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсиса. Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров'ям, життям.

 

25 років болю

 

До пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи було покладено кошики квітів від міського голови, міських партійних осередків, служб міста та вдячних люботинців.

Збитки від аварії на ЧАЕС доведеться відшкодувати ще дуже довго... Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам'яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.