Веб-портал міста Люботин » Головна » Всесвітній день боротьби зі СНІДом

 Всесвітній день боротьби зі СНІДом
Автор: Lubotin   Додано:1 грудня 2021   Переглядів:157   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щороку 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та рішення Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими 1988 року.

   Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щороку 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та рішення Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими у 1988 році. З того часу минуло більше 33 років, але проблема боротьби з поширенням ВІЛ інфекції/СНІДу залишається досить актуальною для багатьох країн світу.
Метою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом є підвищення обізнаності населення про ВІЛ-інфекцію/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед загрозою пандемії. Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна можливість дізнатися про факти щодо поширеності ВІЛ-інфекції і втілити знання у практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та толерантно ставитися до тих, хто живе з ВІЛ-інфекцією.
   Сьогодні вже немає людини, яка б не чула про ВІЛ, СНІД. Багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більшість молодих людей вважають, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися в майбутньому. Факти доводять протилежне – кожного року фіксують все більше випадків захворювань на СНІД.
Незважаючи на успіхи медицини, ВІЛ/СНІД все ще залишається невиліковною хворобою. Допоки не існує вакцини чи можливості лікування, основними завданнями профілактичної роботи залишаються: розповсюдження інформації; захист себе та інших; розвиток поведінкових навичок.
  З метою обізнаності дітей шкільного віку щодо захворюваності ВІЛ/СНІД, службою у справах дітей виконавчого комітету Люботинської міської ради Харківської області разом з соціальними партнерами, в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», в Люботинській міській територіальній громаді заплановано проведення акції «Маршрут безпеки».
 
Служба у справах дітей
виконавчого комітету Люботинської
міської ради Харківської області