Веб-портал міста Люботин » Головна » У Вікіпедії пройде конкурс статей на теми шкільної програми

 У Вікіпедії пройде конкурс статей на теми шкільної програми
Автор: Lubotin   Додано:2 грудня 2021   Переглядів:234   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

У Вікіпедії пройде конкурс статей на теми шкільної програми



З 1 грудня 2021 року до 28 лютого 2022 року в українській Вікіпедії пройде щорічний конкурс статей «Вікіпедія для школи».

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/113319

 

З 1 грудня 2021 року до 28 лютого 2022 року в українській Вікіпедії пройде щорічний конкурс статей «Вікіпедія для школи».

ГО «Вікімедіа Україна» запрошує до участі шкільних вчителів, університетських викладачів та всіх охочих.

«Вікіпедія — це не перешкода учителю, а інструмент, який може бути дуже корисним у навчальному процесі, якщо його використовувати правильно. Щоб українські школярі, студенти, їхні батьки та педагоги могли отримати у Вікіпедії точну та перевірену інформацію на теми шкільної програми, ГО "Вікімедіа Україна" щорічно проводить конкурс "Вікіпедія для школи"», – зазначили організатори.

Конкурсні категорії у 2021 – 2022 році: всесвітня історія, географія, зарубіжна література, інформатика, історія України, математика, українська література, українська мова та фізика. Цьогоріч конкурс уперше пройде не лише у Вікіпедії, а й у сестринському вікіпроєкті — Вікіцитатах.

Для участі у конкурсі потрібно зареєструватися в українській Вікіпедії і заповнити анкету. У період з 1 грудня 2021 до 28 лютого 2022 потрібно створити чи поліпшити статті зі списку пропонованих. За результатами оцінювання журі організатори нагородять переможців цінними призами, а всі активні учасники зможуть отримати сертифікати участі та пам’ятні сувеніри. Детальніше про ці та інші умови конкурсу — на сайті shkola.wikimedia.org.ua.

9 грудня, 11 січня та 10 лютого ГО «Вікімедіа Україна» проведе навчальні вебінари із основ редагування Вікіпедії, також заплановані сесії відповідей на запитання учасників для педагогів та усіх охочих взяти участь у конкурсі. Реєстрація на події за посиланням.

Сторінка конкурсу у Вікіпедії

З питаннями та пропозиціями щодо конкурсу «Вікіпедія для школи 2021 — 2022» пишіть на скриньку shkola@wikimedia.org.ua

Про результати минулорічного конкурсу читайте у блозі ГО «Вікімедіа Україна».