Веб-портал міста Люботин » Головна » Відбулася робоча нарада міського голови Леоніда Лазуренка з активом новостворених органів самоорганізації населення

 Відбулася робоча нарада міського голови Леоніда Лазуренка з активом новостворених органів самоорганізації населення
Автор: Lubotin   Додано:24 січня 2022   Переглядів:144   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Відбулася робоча нарада міського голови Леоніда Лазуренка з активом новостворених органів самоорганізації населення

У нараді взяли участь заступник міського голови, секретар міської ради, керуюча справами, радник міського голови, керівники закладів, начальники відділів виконавчого комітету Люботинської міської ради

 

Відбулася робоча нарада міського голови Леоніда Лазуренка з активом новостворених органів самоорганізації населення



22 січня у Будинку культури пройшла робоча нарада міського голови Леоніда Лазуренка з активом новостворених органів самоорганізації населення, на початку якої міський голова привітав присутніх із державним святом – Днем Соборності України та із обранням шановних представників громади головами ОСН.

У 2021 році в Люботинській міській територіальній громаді пройшла оптимізація (злиття) квартальних комітетів. До цього органи самоорганізації населення у місті були представлені у кількості 77 квартальних комітетів. Така кількість ОСН не завжди давала можливість тісної співпраці між владою і громадою та оперативного реагування на локальні події, що відбувалися в житті громади. Тож упродовж 2021 року у міській громаді проходила робота за участі ініціативних груп громадян кварталів, депутатів міської ради та відділу забезпечення діяльності виконкому із оптимізації квартальних комітетів. На  сьогодні їх створено 44,  існує один будинковий комітет та обрано новий керівний склад органів самоорганізації населення.

На робочій нараді Леонід Лазуренко відзначив, що міська рада послідовно і наполегливо працює над вирішенням стратегічних завдань, та поінформував про досягнення міської влади у поточному році: відкриття нового дитячого садочку № 5, оновленого Центру надання адміністративних послуг, завершення капітального ремонту поліклінічного відділення міської лікарні, встановлення спортивних майданчиків, будівництво мережі водопостачання, масштабні роботи із ремонту закладів освіти, будівництво тротуарів та капітальний ремонт доріг. Він наголосив на тому, що тільки за минулий рік міській владі вдалося залучити 45 млн. грн. позабюджетних коштів.

 

Відбулася робоча нарада міського голови Леоніда Лазуренка з активом новостворених органів самоорганізації населення


 


Міський голова проінформував про найближчі плани щодо благоустрою міської громади й подальшого розвитку її інфраструктури. Це продовження будівництва  фізкультурно-оздоровчого комплексу,  будівництво якісних доріг і тротуарів, капітальний ремонт міської лікарні, завершення будівництва локальних очисних споруд на вул. Шмідта. Також планується будівництво глибинної артезіанської свердловини по вул. Рябіновій, заміна водомережі у місті, що надасть змогу забезпечити споживачів віддалених районів якісною питною водою. Леонід Іванович зазначив, що після утворення міської територіальної громади, разом із розширенням території відбулося і збільшення обсягів робіт із ремонту та благоустрою. Але роботи проводяться планомірно і на території колишньої Манченківської селищної ради.

Леонід Лазуренко повідомив головам ОСН, що з метою створення атмосфери взаємної довіри і конструктивної співпраці між органами місцевого самоврядування і міською  територіальною громадою, підвищення ефективності й результативності при вирішенні важливих питань мешканців, оперативного реагування на проблеми та сприяння в дотриманні Правил благоустрою на території громади, міською радою прийнята Програма, якою передбачено щомісячне матеріальне заохочення голів квартальних комітетів.

У ході наради представниками кварталів були порушені питання щодо автобусного перевезення, грейдерування та ремонту доріг, продовження встановлення вуличного освітлення,  дотримання Правил благоустрою та інші питання, які хвилюють громадян. З  метою покращення стану поводження із побутовими відходами, від голів квартальних комітетів, надходили пропозиції щодо підвищення тарифів на вивезення твердих побутових відходів, чи в обов’язковому порядку включення оплати за ТПВ у квартплату.

Поспілкувавшись із представниками кварталів, Леонід Лазуренко акцентував увагу на тому, що такі робочі зустрічі матимуть регулярний характер, і найближча з них пройде в наступному кварталі. Також міський голова взяв на контроль вирішення низки питань та дав відповідні доручення комунальним службам і керівникам відповідних структурних підрозділів.

За підсумками роботи було наголошено на тому, що міська влада розраховує на злагоджену комунікацію із органами самоорганізації населення та конструктивну співпрацю, що дозволить вчасно й ефективно вирішувати проблемні питання мешканців нашої територіальної громади.

У нараді взяли участь заступник міського голови, секретар міської ради, керуюча справами, радник міського голови, керівники закладів, начальники відділів виконавчого комітету Люботинської міської ради.