Веб-портал міста Люботин » Головна » ДО УВАГИ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ!

 ДО УВАГИ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ!
Автор: Lubotin   Додано:26 січня 2022   Переглядів:182   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

ДО УВАГИ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ!

Сервіс «Електронний кабінет особи з інвалідністю»

     «Механізм безкоштовного забезпечення технічними ті іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб визначено Порядком забезпечення технічними ті іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321 ( зі змінами) (далі-Порядком).

      Порядком запроваджено ведення електронного документообігу, в тому числі електронне ведення особових справ з інвалідністю в централізованому банку даних з проблем інвалідності ( далі- банк даних).

     Також відтепер особа з інвалідністю може не виходячи з дому подати документи необхідні для взяття на облік та забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (далі – ТЗР) через електронний кабінет особи з інвалідністю в банку даних ( далі – електронний кабінет особи).

     Сервіс «Електронний кабінет особи з інвалідністю» забезпечує доступ громадян до електронного кабінету за кваліфікованим електронним підписом ( далі- КЕП).

     Можливість подачі заяв про потребу в забезпеченні ТЗР та пакету документів шляхом заповнення стандартизованих форм, прикріплення сканованих копій документів та підписання заяв КЕП – особам, зареєстрованим в ЦБІ.

     Доступ до електронного кабінету можливий за посиленням https://ek-cbi.msp.ua/, або на офіційному веб сайті Мінсоцполітики шляхом переходу за посиланням «Електронний кабінет особи з інвалідністю» у розділі

«Е-Сервіси».

     Ознайомитись з інструкцією користувача електронного кабінету особи та навчального відео можна за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/20999.html.

     Додатково зазначаємо, що з порядком дій щодо забезпечення осіб з інвалідністю ТЗР можна ознайомитися на офіційному веб сайті Мінсоцполітики у розділі «Інвалідність», підрозділі «Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації», де розміщено інформаційні матеріали щодо реалізації механізму забезпечення ТЗР, зокрема, за посиленнями https://www.msp.gov.ua/content/zabezpechennya-tehnichnimi-ta-inshimi-zasobami-reabilitacii-specavtotransportom.htmlhttps://www.msp.gov.ua/news/19917.html.

 

                                                                   відділ пільг та соціальних гарантій  

                                                                   УСЗН Люботинської міської ради