Веб-портал міста Люботин » Головна » Приписка до призовної дільниці громадян 2005 року народження

 Приписка до призовної дільниці громадян 2005 року народження
Автор: Lubotin   Додано:1 лютого 2022   Переглядів:159   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Приписка до призовної дільниці громадян 2005 року народження

Чекаємо усіх юнаків 2005 року народження, які зареєстровані у Люботинській міській територіальній громаді для проходження приписки та отримання першого військового документа

 

Відповідно до статті 14 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», постанови Кабінету Міністрів України від 21.03.02 р. №352 «Про затвердження положення про підготовку і проведення призову громадян на строкову військову службу» в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20 січня 2021 р. № 100 в період 21-24 лютого 2022 року Харківським РТЦК та СП, буде проведено приписку юнаків 2005 року народження жителів Люботинської міської територіальної громади до призивної дільниці Харківського РТЦК та СП.  Приписці до призовної дільниць підлягають усі допризовники, які проживають на території громади, а також юнаки старші за віком, які не пройшли приписку вчасно.

Приписка юнаків проводиться з метою взяття громадян на військовий облік, визначення їх кількості, ступеня придатності до військової служби, встановлення рівня освітньої підготовки, здобутої спеціальності та рівня фізичної підготовки, вивчення особистих якостей.

Юнаки, яким цього року виповнюється 17 років в обов'язковому порядку направляються органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, навчальними закладами до Харківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Під час проходження юнаками приписки до позовної дільниці військовослужбовці Харківського РТЦК та СП проведуть інформаційні бесіди щодо вступу у ВВНЗ ВНП ЗВО (Вищі військові навчальні заклади України), особливостей військових спеціальностей, роз'яснення окремих норм ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу"в частині, що стосується юнаків 2005 року народження , та проходження ними військової служби у майбутньому.

Крім того керівники підприємств, установ та організацій, навчальних закладів, незалежно від форм власності зобов'язані звільнити юнаків 2005 р.н. на час необхідний для проходження приписки до позовної дільниці та забезпечити їх своєчасну явку у Харківського РТЦК та СП у вказані строки.

Чекаємо усіх юнаків 2005 року народження, які зареєстровані у Люботинській міській територіальній громаді для проходження приписки та отримання першого військового документа, а саме Посвідчення про приписку до призовної дільниці за адресою м. Харків, проспект Московський, 96 а, при собі мати документ, що посвідчує особу та засоби індивідуального захисту (маски). Тел. для довідок 741-05-13